Câți alegători s-au înscris până acum pentru a vota în străinătate la alegerile prezidențiale

Câți alegători s-au înscris până acum pentru a vota în străinătate la alegerile prezidențiale
scris 3 aug 2019

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, vineri, că până în prezent s-au înscris 5.328 de alegători pe portalul votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezidențiale din toamnă. Instituția susține că există alegători care s-au înregistrat cu opțiunea de a vota la o secție de votare, deși nu locuiesc în străinătate și nici nu intenționează să călătorească în afara țării în zilele destinate alegerilor.

”AEP aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la acest moment, numărul celor care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro este de 5.328 de alegători români”, a transmis AEP.

Urmărește-ne și pe Google News
Trump va impune tarife de 10% pentru importuri de 300 miliarde de dolari din China, de la 1 septembrie CITEȘTE ȘI Trump va impune tarife de 10% pentru importuri de 300 miliarde de dolari din China, de la 1 septembrie
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Instituția enumeră câteva dintre avantajele înregistrării cu opțiunea pentru votul prin corespondență: posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă și sigură, evitarea aglomerației de la secțiile de votare și evitarea costurilor deplasării la secția de votare, scrie News.ro.

AEP susține că înființarea unei secții de votare ar costa 100.000 de euro, în timp ce pentru votul prin corespondență se plătește aproximativ 25 de euro/ de persoană pentru ambele tururi de scrutin.

”Date fiind aceste estimări, atragem atenția cetățenilor cu drept de vot care se înregistrează online să acționeze cu onestitate și corectitudine, astfel încât solicitarea acestora să reflecte situația reală. Din informațiile AEP există alegători care s-au înregistrat cu opțiunea de  a vota la o secție de votare, deși nu locuiesc în străinătate și nici nu intenționează să călătorească în afara țării în zilele destinate alegerilor, și anume 8/9/10 noiembrie și 22/23/24 noiembrie 2019. Aceste fapte pot atrage înființarea artificială de secții de votare, în detrimentul alegătorilor care intenționează cu adevărat să voteze la o secție de votare din străinătate și ridică, implicit, costurile în mod nejustificat. Din aceste considerente, AEP recomandă cetățenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență, a cărui procedură este simplă, sigură și eficientă și care reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanță”, a mai transmis AEP.

Cetățenii se pot înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri
aep
vot strainatate