Casă de brokeraj: Grupurile de acțiuni care pot beneficia de situația actuală sunt serviciile de video streaming, dezvoltatorii de jocuri video, livratorii la domiciliu și furnizorii de servicii de business

Casă de brokeraj: Grupurile de acțiuni care pot beneficia de situația actuală sunt serviciile de video streaming, dezvoltatorii de jocuri video, livratorii la domiciliu și furnizorii de servicii de business
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2020

Impactul negativ al pandemiei asupra economiei globale este așteptat să fie enorm. Fiecare sector al economiei va fi afectat, deoarece coronavirusul a ajuns aproape în fiecare țară din lume, arată o analiză a casei de brokeraj XTB România, potrivit căreia unele companii pot vedea efectiv o cerere crescută pentru serviciile lor în aceste condiții, astfel că sunt și grupuri de acțiuni care pot beneficia de situația actuală: serviciile de video streaming, dezvoltatorii de jocuri video, livratorii la domiciliu și furnizorii de servicii de business.

”A fi obligat să stai în casă câteva săptămâni s-ar putea dovedi provocator pentru unii, deoarece pur și simplu ar putea rămâne fără idei cu privire la activitățile din această perioadă. Din fericire, sunt foarte multe lucruri de făcut acasă în secolul XXI. Multe persoane încep să se uite la filme și seriale când sunt obligate să rămână acasă, astfel încât Netflix (NFLX.US) este una dintre acțiunile de urmărit. Creșterea cererii pentru astfel de servicii a determinat anumite guverne să solicite companiilor să reducă calitatea streaming-ului pentru a nu bloca Internetul. Se spune că streaming-ul la Netflix a atins recent maxime istorice. Mai mult, compania câștigă în ceea ce privește cota de piață în detrimentul celor mai mari companii din domeniu, Amazon (AMZN.US) și Disney (DIS.US)”, arată analiza.

Urmărește-ne și pe Google News
Au fost majorate amenzile pentru nerespectarea măsurilor de limitare a COVID-19. Valabilitatea actelor eliberate de autorități este prelungită CITEȘTE ȘI Au fost majorate amenzile pentru nerespectarea măsurilor de limitare a COVID-19. Valabilitatea actelor eliberate de autorități este prelungită

Netflix (NFLX.US) a reușit să recupereze aproape în totalitate scăderea recentă, spun reprezentanții XTB România.

”Acțiunea se tranzacționează cu doar 12% sub nivelul dinaintea epidemiei. Cu toate acestea, o evoluție ascendentă poate fi limitată de zona de rezistență care se situează sub 385 dolari. Acest nivel a opus rezistență avansului acțiunii în ultima jumătate de an, iar o spargere ascendentă ar putea însemna o victorie uriașă pentru cumpărători”, spun ei.

În ceea ce privește dezvoltatorii de jocuri video, statisticile privind timpul alocat jocurilor au crescut în țările în care a fost impusă izolarea la domiciliu, tendință ce a fost însoțită și de o creștere a descărcărilor de astfel de jocuri, scrie News.ro

”Prin urmare, un efect pozitiv al pandemiei de coronavirus poate fi observat în rapoartele dezvoltatorilor de jocuri video. Cu toate acestea, impactul pe termen lung al pandemiei este probabil negativ pentru sector datorită anulării în masă a evenimentelor și întârzierilor în dezvoltarea de noi titluri. Acțiuni de urmărit: Activision Blizzard (ATVI.US), Ubisoft (UBI.FR), Electronic Arts (EA.US) și Take-Two Interactive (TTWO.US”, mai arată analiza.

Activision Blizzard (ATVI.US) a înregistrat o scădere relativ mică în cursul prăbușirii pieței bursiere, pierzând ”doar” 22% față de maximul din februarie, în cel mai rău moment. Cu toate acestea, revenirea ulterioară nu a reușit să readucă prețul deasupra liniei ascendente de trend, iar prețul a scăzut. Zona de 51,50 dolari este suportul de urmărit pe termen scurt, în timp ce o zonă importantă de rezistență poate fi găsită la 57,30 dolari.

Vorbind de companiile de livrare a alimentelor la domiciliu, casa de brokeraj mai arată că în majoritatea țărilor unde au fost impuse blocaje, cetățenilor nu li se interzice accesul la alimente.

”Cu toate acestea, este posibil să dorească să limiteze astfel de călătorii sau să renunțe la ele, dacă este posibil. Prin urmare, pandemia de coronavirus aduce o creștere a cererii de servicii de livrare a alimentelor. Aruncând o privire la graficele de la HelloFresh (HFG.DE) și Delivery Hero (DHER.DE), pare că piața susține acest punct de vedere - prima companie a atins astăzi un nou maxim istoric, în timp ce a doua s-a apreciat cu peste 40% în ultimele 10 zile. HelloFresh pare a fi deosebit de bine poziționată deoarece este un jucător global, cu o prezență semnificativă pe piața americană”, se arată în analiză.

Delivery Hero (DHER.DE) a crescut la sfârșitul anului 2019 după ce a anunțat achiziționarea unei aplicații coreene de livrări. Compania a scăzut cu aproape 40% pe fondul situației actuale, dar a reușit să se redreseze semnificativ. Mișcarea ascendentă a fost întreruptă de limita superioară a intervalului de consolidare de la începutul anului 2020 (72 euro). O retragere Fibonacci de 50% din zona de 66 euro este primul nivel de urmărit unei extinderi a corecției.

O altă categorie care poate avea de beneficiat de pe urma crizei o reprezintă furnizorii de servicii de business.

”Nu în ultimul rând, faptul că oamenii stau acasă nu înseamnă că nu lucrează. Cel puțin nu toți. Companiile încearcă din răsputeri să amortizeze impactul pandemiei și blocajelor asupra operațiunilor și iau măsuri ample pentru a permite angajaților să lucreze de la distanță. La rândul lor, companiile care furnizează programe software necesare pentru a lucra de la distanță au înregistrat o creștere a cererii pentru produsele lor. Slack Technologies (WORK.US) a spus că a adăugat peste 7.000 de clienți plătitori în portofoliul  său între 1 februarie și 18 martie. Compania a obținut aproximativ 5.000 de noi clienți în fiecare din ultimele două trimestre. O altă companie care înregistrează o creștere a activității de la începutul pandemiei de coronavirus este Zoom Video Communications (ZM.US), furnizor de software pentru conferințe video”, spun analiștii.

Ceea ce diferențiază Zoom Video Communications (ZM.US) de celelalte companii este faptul că prețul acțiunilor a suferit foarte puțin în timpul panicii generate de coronavirus.

”Cotația s-a apreciat cu aproximativ 30% de la începutul mișcării descendente a piețelor și a atins un nou maxim istoric la începutul săptămânii. Cu toate acestea, există riscul ca interesul investitorilor față de aceste acțiuni să dispară odată ce criza determinată de coronavirus va fi gestionată”, relevă analiza.

Cu mai mult de 15 ani de experiență, XTB este în prezent a patra cea mai mare casă de brokeraj de FX și CFD-uri din lume și cea mai mare din Europa Centrală și de Est. Are birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța. XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume incluzând FCA și KNF.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
video streaming
jocuri video