Provocarea în a gândi o strategie de HR este despre a înțelege foarte bine cum evoluează piața și așteptările candidaților și de a construi niște programe care răspund unor nevoi reale, spune, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Anca Dogaru, HR manager Verifone pentru România și Olanda. Compania are 330 de angajați pe piața locală și vrea să mai angajeze încă 50 de persoane până la finalul anului.
„Noi ne uităm la procese flexibile de lucru, la un mix între munca de la birou și cea de acasă și, în continuare, vom menține această strategie. Ne uităm, de asemenea, la felul în care dezvoltăm angajații, și facem eforturi în a creiona niște programe menite să le ofere claritate și vizibilitate asupra oportunităților de dezvoltare în cadrul companiei.
Suntem și o companie care promovează talentul intern și avem inclusiv mulți specialiști care au crescut în cariera pe diferite roluri în cadrul companiei. Gândim academii de învățare globale care să combine și sesiunile de învățare face to face. Noi investim astfel încât învățarea să se facă constant”, precizează aceasta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fiind o companie globală, Verifone oferă poziții angajaților români și în alte țări.
„Mobilitatea internațională este ceva valoros și posibil în cadrul Verifone, precum și angrenarea colegilor în niște programe care au un impact mare, un impact regional. Odată cu relaxarea măsurilor cu toții am reușit să mai facem și niște evenimente face to face care aduc o diferență și conectează oamenii.
Încercăm să ne întâlnim pentru meeting-uri strategice, de a aliniere de obiective și, inclusiv, activități ce țin de starea de bine, precum workshop-uri, seminare, evenimente. Încercăm să fim în permanență conectați și să creionăm realmente programe care aduc valoare pentru noi toți”, mai spune ea.
CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Bianca Vuță, Partener HR Design: Motivarea angajaților începe să devină un subiect care ar trebui să fie tratat individual. Angajații au nevoie de apreciere și recunoașterePentru a menține angajații fericiți, compania oferă angajaților atât programe de dezvoltare, cât și un program de muncă flexibil, dar și oportunități de creștere.
„Când vorbim de programe de dezvoltare nevoia în momentul de față este ca acest conținut să fie ușor accesibil. Dacă vorbim de angajați care sunt la început de drum, aceștia au nevoie de o mai mare atenție din partea noastră. Astfel că, interacțiunea face to face este una mai accentuată.
Însă, în contextul actual, cu presiunea economică pe care o resimțim cu toții, cred că un criteriu pe lista tuturor este siguranța unei companii. Mă aștept ca în perioada următoare să fie un criteriu luat în considerare și companiile care oferă mai multă stabilitate din perspectiva asta să fie preferate de către candidați”, adaugă Anca Dogaru.