VIDEO Pastila de HR - Adriana Aionițoae, Global Head of People Business Partnering Endava: Cu toții dorim să fim apreciați pentru munca noastră. Cum procedează pentru a-și motiva angajații

VIDEO Pastila de HR - Adriana Aionițoae, Global Head of People Business Partnering Endava: Cu toții dorim să fim apreciați pentru munca noastră. Cum procedează pentru a-și motiva angajații
scris 16 dec 2022

Pentru a-și motiva angajații, compania Endava folosește diferite programe care stimulează atât motivația intrinsecă, cât și pe cea extrinsecă, de la programe de dezvoltare pentru aceștia și până la recompense financiare în funcție de performanța lor, spune, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV.

Compania avea la finalul lunii iunie 11.853 de angajați, mai mulți cu 33% față de iunie 2021. În regiunea CEE, Endava are în jur de 6.000 de angajați.

„Endava a fost și rămâne un spațiu în care oamenii își pot construi cariere pe termen lung. Este un spațiu care susține colegii din punct de vedere al provocărilor, cât și al suportului pe care îl oferim în timpul de lucru, astfel încât oamenii să-și dezvolte abilități noi, să poată accesa responsabilități mai complexe.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe de altă parte, avem și diverse programe de recunoaștere a meritelor deosebite ale colegilor noștri. Însă, observ foarte mult că toți oamenii revin la ideea de bază, și anume că toți dorim să fim apreciați pentru munca noastră, pentru comportamentul nostru, pentru valoarea adăugată într-o echipă sau într-un business”, mai spune aceasta.

VIDEO Pastila de HR - Laura Globaru, HR Manager Graphein: Motivația angajaților nu ține neapărat de beneficii financiare. Încercăm să îi privim zi de zi să vedem dacă sunt încruntați CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Laura Globaru, HR Manager Graphein: Motivația angajaților nu ține neapărat de beneficii financiare. Încercăm să îi privim zi de zi să vedem dacă sunt încruntați

Compania a introdus și programe de evaluare a performanței, astfel încât oamenii să fie plătiți conform progresului pe care îl fac, a valorii pe care o aduc în echipă și la clienți.

„Un alt exemplu ar fi share succes plan. Este un program prin care toți angajații companiei primesc opțiuni care după 3 ani de loialitate în companie pot deveni acțiuni în Endava sau se pot transforma în bani. E o motivație bună pentru că programul se adresează tuturor angajaților indiferent de senioritate, față de alte companii unde aceste programe sunt dedicate oameniilor seniori cu precădere”, precizează ea.

Pentru a măsura fericirea angajaților, Adriana Aionițoae afirmă că sunt diverse metode tradiționale, însă recrutările care se fac pe baza recomandărilor celor care deja lucrează în companie arată cel mai mult cât de mulțumiți sunt angajații cu locul în care lucrează.

„Avem un program de recomandări. Din totalul de angajați noi la nivel global, 33% sunt colegi care vin din recomandări. În România avem o rată de recomandări undeva la 40%, ceea ce pentru mine e un indicator al faptului că atâta vreme cât colegii noștri se simt bine în companie, totodată se simt confortabil și să recomande compania și mediul de lucru altor persoane”, mai spune ea.

VIDEO Pastila de HR - George Nisioiu, CEO Innerpride: E foarte ușor acum să generezi venituri din freelancing comparabile cu un salariu, în jumătate din timpul unui loc de muncă CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - George Nisioiu, CEO Innerpride: E foarte ușor acum să generezi venituri din freelancing comparabile cu un salariu, în jumătate din timpul unui loc de muncă

„Un alt exemplu este legat de clienți, un indicator ce arată indirect fericirea angajaților. Avem un scor de succes pe care clienții noștri ni-l dau, care întotdeauna a fost peste 90%, ceea ce ne spune că clienții noștri sunt mulțumiți de serviciile pe care le oferim. Iar asta arată că și colegii noștri sunt bucuroși de rezultatele muncii lor. Și asta adaugă valoare în business și în cariera lor”, adaugă Adriana Aionițoae.

Pentru cei care își doresc însă o carieră în domeniul resurselor umane, ea le recomandă ca, în primul rând, să fie deschiși către învățare.

„Pentru un HR manager la început de drum aș spune că e foarte important să analizeze și să valideze abilitățile membrilor echipei, locurile unde ar putea atât el, cât și colegii de echipă să crească și să expună oportunități de creștere în echipă. De asemenea, e absolut necesar să-ți cunoști organizația, viziunea acesteia și să înțelegi cum poți tu și echipa ta contribui la viziunea organizației și la succesul companiei. Totodată, cred că e foarte important să înțelegi și valoarea pe care o au programele dedicate dezvoltării angajaților”, mai spune aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
motivatie extrinseca
motivatie intrinseca
motivarea angajatilor.