Leapmotor T03 nu mai este fabricat în Polonia, în uzina pe care Stellantis o deține în această țară și unde mai asamblează și alte modele ale mărcilor sale. Informația a fost publicată de presa franceză și confirmată ulterior de companie.
Stellantis nu mai produce modelul chinezesc Leapmotor T03 în Polonia, în fabrica din Tychy, din motive care nu au fost anunțate public.
Compania renunțase încă din toamna trecută să mai aducă un al doilea model chinezesc în această fabrică și s-a reorientat către Spania la acel moment.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ziarul francez Les Echos scrie că ultimele mașini au fost asamblate din kiturile expediate din China pe 31 martie, după care toate activitățile legate de acest model au fost oprite. Informația a fost confirmată ulterior de reprezentanții Stellantis la solicitarea acestei publicații.
Fabrica din Polonia a fost aleasă de Stellantis pentru costurile sale reduse, în special cele cu forța de muncă, dar și pentru poziționarea bună pentru expedierea mașinii către toate țările din Europa.
Decizia asamblării din CKD-uri a fost preferată pentru că mașina avea deja un ecosistem în China care îi asigura costurile reduse de producție, atât la nivel de componente, cât și la nivel de fabricare a caroseriei și celorlalte componente mari, tren de rulare și celelalte.
În același timp, costurile suplimentare cu transport și asamblare în Europa au fost preferate pentru a ocoli reglementările din Franța, care nu acordă subvenții mașinilor produse în China, dar și pentru a scăpa de tarifele vamale aplicate tuturor vehiculelor produse în China.

Problema cea mai mare a apărut însă în Franța, unde guvernanții au amânat o decizie în cazul Leapmotor, din motive evidente, cauzate de suspiciunea de încercare de ocolire a legislației.
Stellantis nu a reușit să obțină o decizie de acceptare pe lista de mașini subvenționate pentru modelul T03, iar guvernul a pregătit între timp modificarea legislației pentru a înlocui termenii care prevăd „fabricarea unui automobil” cu „asamblarea unui automobil”, ceea ce justifică respingerea dosarului Leapmotor.
În acestă situație, pentru Leapmotor și Stellantis este mai puțin costisitor să expedieze din China mașinile gata fabricate, decât să trimită kiturile și să le asambleze local, cu alte costuri de producție adăugate.
Numai că un efect secundar va fi aplicarea inevitabilă a taxelor vamale majorate, specifice mașinilor produse în China și importate în Europa. Un preț majorat ar trebui să fie vizibil în curând la dealerii Leapmotor.