Tribunalul București a decis anularea procedurii de recrutare și selecție pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului Hidroelectrica, acțiune derulată pe parcursul anului 2019, o hotărâre indicată de companie drept fără precedent în jurisprudența românească, dar care nu este executorie și nu produce efecte imediate, societatea urmând să facă toate demersurile legale și procedurale necesare pentru a demonstra validitatea procedurii de selecție și a obține o decizie favorabilă.
Decizia este în urma unei reclamații a unui fost director.
"Hidroelectrica a luat act de decizia exprimată pe fond de Tribunalul București în data de 12.04. a.c. cu privire la anularea procedurii de recrutare și selecție pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societății, acțiune derulată pe parcursul anului 2019.
Hotărârea – fără precedent în jurisprudența româneasă - nu este executorie și nu produce efecte imediate, societatea urmând să facă toate demersurile legale și procedurale necesare pentru a demonstra validitatea procedurii de selecție - derulată în conformitate cu toate rigorile stipulate în OUG 109, și a obține o decizie favorabilă.
Directoratul societății își respectă în continuare angajamentele și sarcinile încredințate la preluarea mandatului și își exprimă încrederea că situația neobișnuită va fi clarificată de instanțele superioare", transmite compania.
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.