Rasirom, controlată de SRI, și Stimpex au obținut avizul CSAT pentru 5G

Rasirom, controlată de SRI, și Stimpex au obținut avizul CSAT pentru 5G
scris 11 iul 2022

Regia Autonomă Rasirom, aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), și Stimpex au obținut avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Până în prezent, CSAT a autorizat companiile Starc4Sys, Compania de Pază R.O, Concept Electronics, Juniper Networks Romania, Ericsson Telecommunications Romania, Ericsson Antenna Technology Romania, Ericsson Estonia și Ericsson AB.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe de altă parte, autoritățile au respins cererile formulate de Metaminds și două firme Nokia de autorizare privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G., în cazul firmelor Nokia, decizia fiind contestată ulterior în instanță.

Potrivit legii, echipamentele și programele unui producător 5G care nu obține avizul CSAT mai pot fi utilizate doar 5 ani în nucleul rețelelor telecom, iar restul echipamentelor, 7 ani.

Grupul Louis Delhaize a vândut toate activele sale imobiliare din România și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Ultimul vândut, hipermarketul din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI Grupul Louis Delhaize a vândut toate activele sale imobiliare din România și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Ultimul vândut, hipermarketul din Cluj-Napoca

Cu aproape 100 de salariați, Regia a fost înființată în anul 1995 și, conform informațiilor afișate pe propria pagină web, și "funcționează sub coordonarea Serviciului Român de Informații și suntem integratori de soluții de securitate fizică și informatică. Principalele obiective sunt securizarea cibernetică și fizică a infrastructurilor critice naționale și europene, precum și asigurarea obiectivelor naționale de interes strategic".

Printre clienții permanenți ai Regiei se numără Administrația Prezidențială, Senatul României, Camera Deputaților, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, MAE, MAI, Ministerul Finanțelor Publice, SRI, SIE, STS, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Banca Națională a României, Imprimeria Națională SA, Romarm, Direcția Generală a Vămilor, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor.

Anul trecut, Regia Autonomă Rasirom a consemnat un profit net de 7,5 milioane de lei, de la 5,62 milioane de lei în 2020, la venituri totale de 197,2 milioane de lei, comparativ cu 174,9 milioane de lei în anul precedent.

Stimpex a fost înființată în anul 1991 și are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții.

În 2021, afacerile companiei au atins 107,7 milioane de lei și au generat un profit net de 6,2 milioane de lei.

Firma numără 39 de acționari, cei mai importanți fiind Mrcel Istrate - 33,55%, Cristian Toroipan - 13,75%, Isidior Stamatoiu - 8,75% și Costel Chivu - 7,24%, potrivit termene.ro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stimpex
rasirom
csat