Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, lansează prin Pavăl Holding, societate înființată recent, un fond de private equity dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din România.
Fondul va fi finanțat integral de Pavăl Holding, va deveni operațional începând cu luna mai și va fi condus de Laurențiu Ciocîrlan, care a deținut anterior poziția de Head of Investment Banking la Raiffeisen Bank.
“Considerăm că este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea puține opțiuni de finanțare pentru dezvoltare, în ciuda faptului că reprezintă categoria cea mai dinamică și promițătoare din economia României. Suntem siguri că printre aceste firme se găsesc și cele care peste câțiva ani vor fi noile campioane ale businessului românesc. Este primul fond de private equity cu capital românesc care își propune să sprijine firmele locale atât în consolidarea prezenței pe piața din România, cât și în extinderea lor regională”, spune Dragoș Pavăl.
CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din RomâniaHoldingul și-a trecut deja în portofoliu o primă tranzacție, la finele anului trecut, când nu mai puțin de 2 treimi din plasamentul privat realizat la Alro Slatina, anunțat în exclusivitate de Profit.ro, a fost reprezentat de achiziția în valoare de 496 milioane lei a Pavăl Holding.
Recent, cei doi frați au semnat o majorare substanțială a capitalului Dedeman, în echivalent a aproape 130 milioane euro, din profitul nerepartizat în anii anteriori.
În urma acestei operațiuni, capitalul Dedeman a urcat de la 1,25 miliarde lei la 1,85 miliarde lei.
Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euroLa acest moment, cei doi sunt în discuții pentru construcția unui stadion, iar recent au cumpărat o vilă-monument în centrul Bucureștiului, lângă palatul lui Gigi Becali.
În 2017, cu peste 9.800 de angajați, compania a avut afaceri de 6,3 miliarde lei și un profit net de 889,1 milioane lei.
Date termene.ro.