Portalul iabilet.ro, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de ticketing electronic din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst, transmite, pe final de an, un nou mesaj atipic, intrat în posesia Profit.ro, arătând acum că România are o legislație foarte șubredă și uneori inexistentă în zona showbiz-ului, cu spații private în care oricine poate face orice, fiind imposibil să fie verificate toate, foarte multe turnee ocolind România.
Fondul de investiții Broadhurst Investments, care controlează și Libra Internet Bank, a intrat în acționariatul IaBilet în aprilie 2016, după ce a preluat acțiunile deținute de Active Soft. Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Paltforma are, de regulă, în "ani normali", peste 1,5 milioane de bilete vândute, cu 800 de evenimente in fiecare zi în 70 de orașe.
Ultimele date raportate, analizate de Profit.ro, relevă însă că anul trecut, primul an al pandemiei, afacerile platformei au căzut de la 6,2 milioane lei, în 2019, la 2,1 milioane lei, iar compania a trecut pe o pierdere de 484.773 lei, de la un profit net de aproape 1 milion lei în anul precedent.
Acum este transmis un nou mesaj, în aceeași notă, în care sunt explicate o parte din problemele în domeniu.
"România are o legislație foarte șubredă și uneori inexistentă în acest[ zon[ a showbiz-ului. Multe joburi nici nu există în nomenclatorul oficial și practic orcine poate organiza un eveniment, oricând și oriunde și în orice condiții, dacă este într-un spațiu privat. În spațiile publice (Sala Palatului, de exemplu, sau Arena Națională / Piața Constituției...pentru că săli de spectacole dedicate nu avem nici măcar una în toată țară) există anumite reglementări și controale riguroase din partea autorităților, dar în spațiile private, cât timp locația are toate autorizațiile, oricine poate face orice. Efectiv, sunt atât de multe că e imposibil să fie verificate.
Am adăugat acest paragraf de mai sus în speranța că vom avea măcar o sal[ de spectacole așa cum trebuie, unde organizatorii, alături de noi, cei care lucrăm pentru ei, dar mai ales voi, ca spectatori, să ne putem desfășura în voie și să ne simțim în siguranță. Foarte multe turnee au ocolit România din acest motiv și probabil după pandemie ne vor ocoli în continuare, mai ales în sezonul rece, când nu se pot face show-uri în aer liber (octombrie -> aprilie)", se afirmă în noul mesaj.