Mai mulți oameni de afaceri, printre care Dragoș Anastasiu și Wargha Enayati, vor să facă un fond de investiții cu care să finanțeze start-up-uri

Mai mulți oameni de afaceri, printre care Dragoș Anastasiu și Wargha Enayati, vor să facă un fond de investiții cu care să finanțeze start-up-uri
scris 21 apr 2017

Fostul ministru pentru IMM și Mediu de Afaceri, Florin Jianu, le-a propus de ceva vreme mai multor oameni de afaceri să înființeze un fond privat de investiții prin care să finanțeze start-up-uri din diverse domenii. Dragoș Anastasiu, proprietarul Eurolines, și Wargha Enayati, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria au declarat că discută deja cu alți oameni de afaceri despre un astfel de proiect, care ar putea fi pus în practică anul viitor.

La o conferință pe teme de turism, Florin Jianu a spus că investitori importanți din domeniu, gen Mohammad Murad, Dragoș Anastasiu și alți câțiva, au ajuns la o potență financiară care le permite să creeze împreună un fond de investiții privat prin care să susțină start-up-uri, noi firme în domeniul turismului, cu accent pe ceea ce înseamnă IT, mici servicii în turism etc. Aceste mici business-uri ar fi colaterale afacerilor celor care dezvoltă fondul, și nu le-ar concura.

Urmărește-ne și pe Google News

"Mici aplicații de tipul <<vizitează nu știu ce>>, de tipul <<rezervări online>>, de tipul <<creat circuite>>... Tu bagi bani în chestia asta și ți-i recuperezi după 5-7 ani, dacă vinzi compania", a declarat Jianu pentru Profit.ro. El apreciază că un start-up ar putea fi finanțat cu 30-50.000 de euro. În IT, adaugă fostul ministru, este mare nevoie de astfel de proiecte care, peste ani, ar putea fi vândute cu milioane de euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a povestit pentru Profit.ro că discută deja această idee cu mai mulți investitori, printre care Wargha Enayati.

"După opt ani de Arena Leilor eu am în sânge chestii din astea. Aș sprijini oameni, nu idei", spune Anastasiu. Focusul său ar fi pe caracterul oamenilor și pe modul în care ei prezintă o idee de business și se pun în scenă. O persoană de bună calitate și capabilă, crede Anastasiu, va face business bun, spre deosebire de o idee care are în spate o persoană nepotrivită.

Odată implicat într-un astfel de proiect, Anastasiu s-ar uita după lucruri pe care le cunoaște, precum turism, transporturile și IT-ul. "Investești în oameni și în zone adiacente business-ului tău, ca să le poți înțelege", a explicat el.

Murad: Firmele care au greșit acum 10-15 ani să plătească prejudiciul în rate și să fie lăsate în pace, altfel cad în cap, iar angajații rămân pe drumuri CITEȘTE ȘI Murad: Firmele care au greșit acum 10-15 ani să plătească prejudiciul în rate și să fie lăsate în pace, altfel cad în cap, iar angajații rămân pe drumuri

Contactat de Profit.ro, Wargha Enayati a confirmat că discută cu Anastasiu și cu alți câțiva despre un astfel de fond privat. El ar vrea să susțină afaceri din zona de sănătate, pe care o cunoaște bine, și crede că aici un proiect ar putea fi pornit cu 50.000 - 200.000 de euro. În prima fază, Enayati ar putea contribui la acest fond cu 500.000 de euro.

Spre deosebire de fondurile clasice de investiții, care sunt presate de acționari să vândă după o perioadă de timp, ca să-și poată recupera banii, în acest caz afacerea poate continua oricât fără exit-uri. Enayati spune că discuțiile s-ar putea concretiza abia anul viitor, când ar putea lua naștere acest fond de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
anastasiu
enayati
jianu
fond privat
investitii
start up