Iulian Dascălu ia de la Romexpo pavilionul central pe minimum 10 ani, pentru cel puțin 600.000 euro pe an, și cumpără clădiri secundare, pentru un megaproiect imobiliar

Iulian Dascălu ia de la Romexpo pavilionul central pe minimum 10 ani, pentru cel puțin 600.000 euro pe an, și cumpără clădiri secundare, pentru un megaproiect imobiliar
scris 13 sep 2017

Romexpo și firma Stoneberg, parte a grupului Iulius deținut de omul de afaceri Iulian Dascălu, au încheiat un contract în baza căruia constructorul din Iași va avea drept de administrare a pavilionului central al complexului expozițional Romexpo din Capitală pe o perioadă de minimum 10 ani, dar va cumpăra și clădiri secundare, pe care le va demola. Firma Stoneberg a fost înregistrată chiar în vara acestui an, imediat după perfectarea înțelegerii cu Romexpo.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În asociere este implicată și Camera de Comerț și Industrie a României, în calitate de acționar majoritar al Romexpo.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, Romexpo a acceptat să vândă clădirile sale secundare pentru 3 milioane euro, în vederea demolării, dar și să acorde dreptul de uzufruct și administrare deplină, cu excepție celui de înstrăinare, asupra Pavilionului A, pentru minimum 10 ani. Pentru acest ultim activ, firma lui Dascălu va plăti Romexpo cel puțin 600.000 euro pe an.

Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic CITEȘTE ȘI Tranzacție: Caroli Foods Group a fost preluat integral de Sigma Alimentos, cu sediul în Mexic

În vară, Forbes România informa că grupul Iulius și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) negociază un parteneriat prin care să modernizeze complexul expozițional Romexpo și să construiască un proiect imobiliar mixt în jurul acestuia, pe o suprafață totală de peste 37,4 hectare, în valoare de mai multe sute milioane euro.

Înființat în 1991, Iulius este un dezvoltator și operator de proiecte de tip „mixed use”, cu un portofoliu operațional care cuprinde peste 260.000 metri pătrați de spații de retail și 106.000 metri pătrați de spații office.

Compania a creat rețeaua națională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava) și ansamblul mixt Palas Iași. Cu un trafic anual de peste 66 de milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piață la nivel regional.

Videanu încearcă din nou o tranzacție imobiliară: va ridica un complex rezidențial sau va vinde terenul unui alt constructor. \ CITEȘTE ȘI Videanu încearcă din nou o tranzacție imobiliară: va ridica un complex rezidențial sau va vinde terenul unui alt constructor. "Este prematur să indic varianta finală"

Pe segmentul office, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având nouă clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center. La nivel național, Iulius a dezvoltat o rețea națională de clădiri de birouri clasa A, în centrul orașelor Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

În prezent, Iulius dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timișoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip „mixed-use” din portofoliul companiei, după Palas Iași.

Palas Iași este cel mai mare proiect imobiliar al grupului Iulius, care mai deține mall-uri în Timișoara, Suceava, Cluj-Napoca și încă un centru comercial în Iași, toate sub brandul Iulius Mall. De asemenea, grupul are un proiect similar cu Palas Iași la TImișoara, în jurul mall-ului pe care îl are în portofoliu în oraș.

În vară, grupul Iulius și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului Openville din Timișoara.

Iulian Dascălu este creditat cu o avere de 450 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
romexpo
dascalu