Hotelurile balneare românești vor putea primi certificate germane de calitate a serviciilor TÜV

Hotelurile balneare românești vor putea primi certificate germane de calitate a serviciilor TÜV

Baile Tusnad

scris 16 mar 2016

Când un bolnav din străinătate merge la casa de sănătate din țara lui cu o problemă medicală și spune că ar vrea să ajungă în România, medicii nu știu unde să-l trimită, pentru că stațiunile balneare românești sunt de două tipuri: de interes național și de interes local, spre deosebire de cele din Germania, de exemplu, unde există o multitudine de clasificări. Din acest motiv, Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) vrea să modifice legislația în domeniu și să introducă, pentru hotelurile balneare, certificatul german de calitate a serviciilor TÜV.

Decontările prin casele de sănătate din Germania sau din restul Europei ale tratamentelor făcute în România sunt legale și pot fi efectuate, însă aceste case de sănătate au o problemă legată de clasificarea balneară din România, deoarece, în Germania, de exemplu, există diferite clasificări: stațiuni balneare de cură și tratament specializate pe nămol, pe apă, pe sare etc., arată Anca Nedea, președintele ANT. 

Urmărește-ne și pe Google News

Clasificarea românească a acestor stațiuni, de interes național și local, nu ajută deloc, apreciază șeful ANT, iar medicului îi este greu să-l trimită în România pe bolnavul german, pentru că nu are "pătrățica" în care să-l încadreze.

Din acest motiv, ANT și Ministerul Economiei lucrează la modificarea legislației. Nedea spune că turismul balnear ar putea atrage mai mulți străini dacă hotelurile sau, mai exact, bazele de tratament din cadrul lor ar putea primi certificate de calitate de tip DIN ISO. În România, aceste certificări nu sunt specializate pe balneo, în timp ce, în Germania, toate stațiunile și hotelurile cu bază de cură și tratament dețin certificarea TÜV, un sigiliu al calității.

TUI Turcia contrazice autoritățile din turism: România n-are șanse să atragă rușii care nu mai merg în vacanțe în Antalya CITEȘTE ȘI TUI Turcia contrazice autoritățile din turism: România n-are șanse să atragă rușii care nu mai merg în vacanțe în Antalya

O firmă interesată de efectuarea acestor certificări pentru hotelurile din România cu baze de cură și tratament este consultantul german HotQua.

Ca să poate fi pus în practică acest proiect, angajații bazei de cură și tratament vor participa la cursuri de două săptămâni în Germania, după care o echipă germană va ajunge la hotelurile din România și va verifica dacă au aplicat tot ce au învățat, urmând să primească certificatul TÜV. Proiectul urmează să înceapă în luna aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
balneo
tuv
certificare