Hotelul Aro Palace din Brașov, cel mai cunoscut hotel din oraș, cu o istorie de peste 70 de ani și unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din afara Bucureștiului, se gândește să schimbe bursa pe care sunt tranzacționate acțiunile societății, luând în calcul Bursa de Valori București și renunțând, astfel, la Bursa din Sibiu. Operațiunea este însă pregătită în contextul în care o poveste eșuată în anii de „boom” bursier, fuziunea dintre Bursa de Valori București și Sibex, este mai aproape de realizare.
Din februarie 2014, acțiunile Aro sunt tranzacționate pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de SIBEX-Sibiu Stock Exchange.
Acționarii hotelului vor însă acum să mute societatea pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare, Secțiunea Instrumentelor financiare listate pe ATS, sistem administrat de Bursa de Valori București.
Consiliul de Administrație al societății este condus de Mihai Fercală, care conduce de peste de 20 de ani SIF Transilvania (SIF3). SIF a și listat hotelul la bursa din Sibiu, controlând aproape 90% din acțiunile societății, specialiștii apreciind atunci mișcarea mai mult ca o încercare a SIF Transilvania de a spijini bursa din Sibiu.
Recent, Bursa de Valori București a publicat proiectul de fuziune cu Sibex. Fuziunea a fost aprobată de principiu din primăvara anului trecut, însă aceasta este prima dată când sunt furnizate date concrete privind parametrii operațiunii de piață.
Aro Palace SA, compania care deține hotelul de cinci stele, administrează mai mult de 1.200 de locuri de cazare în Brașov, deținănd și hotelurile Capitol, Coroana, Postăvaru și Aro Sport, dar și Cetatea Brașovului, cu trei restaurante, restaurantul Cerbul Carpatin, Casa Pădurarului și restaurantul Panoramic de pe Tâmpa.
Firma a încheiat anul 2015 cu afaceri nete de 23,9 milioane de lei, venituri din exploatare de 24,2 milioane de lei și un profit net de peste 322.000 de lei.
Pentru anul trecut, Aro și-a propus venituri totale de 25,4 milioane de lei și un profit brut de aproape un milion de lei.