Bogdan Nicolae Badea și-a terminat interimatul și, începând din această săptămână, își începe un mandat de patru ani la conducerea celei mai profitabile companii din România, Hidroelectrica. Badea nu este singurul membru al Directoratului reconfirmat, probabil din lipsă de candidați cu “expunere sindicală și politică”, una din cerințele procedurii de recrutare și selecție.
Toți cei 5 membri ai Directoratului Hidroelectrica au mandat de 4 ani, imandat care a început cu data de 10 iunie 2019.
Astfel, pe lângă președintele Directoratului, și Marian Bratu, membru al acestuia din iulie 2017, a primit un nou mandat de patru ani. Barbu a mai fost în directoratul companiei și în perioada noiembrie 2013-februarie 2014.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un alt membru cu “expunere sindicală și politică”, Răzvan Ionuț Pătăliu a fost numit în martie 2018 membru ar directoratului Hidroelectrica, el fiind totodată și membru în Consiliul de Administrație al Engie Romania SA. În 2017 și începutul lui 2018, Pătăliu a fost consilier personal al fostului ministru al energiei, Toma Petcu.
Ceilalți doi membri ai Directoratului Hidroelectrica care au obținut mandate pe patru ani sunt Radu Cristian Pop, în prezent membru al directroatului Oil Terminal SA, și Cristian Vlădoianu, director economic la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din București.
CEO-ul și președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Nicolae Badea, a fost în două rânduri secretar de stat în ministerul energiei, și a fost membru al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom și al Consiliului de Administrație Rompetrol Rafinare.
La începutul lunii aprilie, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a lansat procedura de recrutare și selecție de candidați pentru 5 posturi de membri ai Directoratului, printre trăsăturile așteptate din partea acestora fiind inclusiv "expunere sindicală și politică".
Pentru aceste calități, ei vor fi răsplătiți cu o indemnizație lunară de 36.240 lei. Un membru al Directoratului Hidroelectrica este plătit cu o sumă lunară fixă reprezentând de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Național de Statistică.
Orice membru al Directoratului Hidroelectrica este asigurat pentru răspundere profesională, pe cheltuiala societății, la o valoare de 50 milioane euro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză - eMAG vinde depozitul de lângă București, abia deschis, cea mai mare investiție a retailerului de până acum și cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Banii - plasați în afacerea de bazăUnul dintre obiectivele noii conduceri este listarea la bursă a companiei. Un document guvernamental prezentat recent de Profit.ro menționa intenția de vânzare prin bursă a unui pachet de 10% din acțiunile Hidroelectrica, precum și cea de realizare a unei oferte publice primare prin emiterea de acțiuni noi reprezentând 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, prin majorare de capital social, de asemenea un proiect mai vechi al statului.
Într-un document propriu, Hidroelectrica afirmă la mijlocul lunii trecute că intenționează "lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acțiuni, prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieței de capital, a unui pachet de acțiuni nou emise din capitalul social existent anterior majorării capitalului social și admiterea la tranzacționare a acțiunilor Hidroelectrica SA pe o piață reglementată administrată de Bursa de Valori București".
În acest scop, compania are nevoie de un consultant juridic internațional care să o asiste la selectarea unui intermediar pentru listare, dar și pentru "reorganizare societară, guvernanță corporativă, proceduri de reorganizare, audit juridic (due dilligence) și emitere de opinii legale în legătură cu oferta publică primară de vânzare de acțiuni.
Hidroelectrica a terminat anul trecut cu un profit net record, de 1,55 miliarde lei, în creștere cu aproape 14% față de 2017. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 30,7% , la 4,25 miliarde lei, iar profitul operațional EBITDA cu 35%, la 3,05 miliarde lei.