FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat prima achiziție în afara țării. O proprietate istorică la care a stat și Churchill. "Pornim într-o călătorie emoționantă."

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat prima achiziție în afara țării. O proprietate istorică la care a stat și Churchill. "Pornim într-o călătorie emoționantă." Galerie foto

Dragoș Pavăl

scris 24 mai 2023

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, s-au aliat cu grupul lituanian Apex Alliance și au cumpărat Grand Hotel Gardone, un hotel istoric din Italia, la care a stat, conform datelor analizate de Profit.ro, și Winston Churchill.

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Achiziția a fost anunțată luna trecută ca fiind pregătită.

Urmărește-ne și pe Google News

Deschiderea hotelului este programată pentru luna iunie 2023, marcând începutul sezonului de vară din acest an.

FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat CITEȘTE ȘI FOTO Anunț după 1 an - Parteneriatul Poștei Române cu Auchan pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară a eșuat

La începutul anului 2024, hotelul va intra însă într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro și va plasa Grand Hotel Gardone pe harta hotelurilor premium de 5 stele. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.

Planul este ca proprietatea, de 4 stele, acum închisă, să fie redeschisă din luna iunie cu 5 stele lux.

„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru. Împreună cu Apex Alliance pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu”, a declarat Karina Paval, vicepreședinte Pavăl Holding.

Aflat chiar pe malul lacului Garda, cel mai mare din Italia, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano, Grand Hotel Gardone datează din 1884.

În momentul în care era deschis înregistra între 45.000 și 50.000 de vizitatori în fiecare an.

Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial, a stat în hotel în 1949, făcându-l o legendă și în rândul turiștilor englezi.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții, pentru hoteluri deja funcționale sau în faza de investiție. Compania operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere.

UPDATE OTP Bank România a fost scoasă la vânzare CITEȘTE ȘI UPDATE OTP Bank România a fost scoasă la vânzare

Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest.

Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat prima achiziție în afara țării. O proprietate istorică la care a stat și Churchill.

La acest moment, cei doi frați pregătesc și extinderea cu 30% a centrului logistic Dedeman din cartierul bucureștean Pantelimon, construit pe terenul fostei fabrici Acumulatorul, cumpărat de la familia Prigoană, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Aceasta este ultima etapă de dezvoltare a proiectului.

În 2015, frații Pavăl au plătit companiei Rosal Grup, controlată atunci de familia lui Silviu Prigoană, circa 18 milioane de euro pentru un teren de 12,7 hectare, pe care au funcționat în trecut complexul expozițional Exporom și anterior fabrica Acumulatorul.

Dedeman a construit aici, anul trecut, prima etapă a centrului logistic Dedeman, în suprafață de 40.500 de metri pătrați. Valoarea de construcție a acestuia a fost estimată de Profit.ro la peste 12 milioane de euro, pe baza valorii impozabile din zonă, obținută de la Primăria Pantelimon. În această primă fază de dezvoltare, investitorul a desființat 21 de construcții.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni

Acum, proprietarii Dedeman și-au propus să extindă suprafața centrului lor logistic până la aproape 52.800 de metri pătrați, motiv pentru care vor mai desființa alte 4 construcții existente pe teren, printre care un fost hotel cu 100 de camere și o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați.

Frații Pavăl au decis să păstreze conacul de 1.200 de metri pătrați folosit, în trecut, ca vilă a administrației, și clădirea folosită drept cantină, cu scopul închirierii lor.


„Centrul Logistic din Pantelimon este utilizat exclusiv de Dedeman și va fi extins după ce vom obține toate autorizațiile necesare, aceasta fiind ultima extindere pe care o vom face acestui spațiu“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman.

EXCLUSIV Grupul leton Vincit Union, condus de fostul director adjunct al băncii ABLV, acuzată anterior de spălare de bani, intră în România și vrea să cumpere o clădire de birouri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul leton Vincit Union, condus de fostul director adjunct al băncii ABLV, acuzată anterior de spălare de bani, intră în România și vrea să cumpere o clădire de birouri

Investitorii au înaintat autorităților ca dată aproximativă de începere a execuției lucrărilor de demolare luna martie 2023.

Dedeman a mai construit, în 2020, un centru logistic de dimensiuni similare în Turda. Retailerul are, în total, 5 centre logistice la nivel național, care deservesc cele 59 de magazine, în care lucrează peste 12.800 de angajați.

Dragoș și Adrian Pavăl au intrat puternic pe sectorul logistic din România, printr-un parteneriat cu Element Industrial, firma omului de afaceri Ionuț Dumitrescu. Aceștia au încasa 30 de milioane de euro de la compania sud-africană Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, pentru achiziția parcului logistic Eli Park 1 din Chitila, unde au închiriate depozite Arctic și Paste Băneasa.

În aceeași formulă de parteneriat, frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu vor să construiască un nou parc logistic lângă fabrica Ford din Craiova, o investiție de 25-30 de milioane de euro. Aceștia vizează realizarea unui proiect logistic major și în Bacău.

Dedeman a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020).

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat, recent, cea mai mare tranzacție a anului trecut și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

VIDEO Cormoranii primesc lovitura de grație, la dorința lui Petre Daea: Vor fi împușcați tot anul, fără restricții CITEȘTE ȘI VIDEO Cormoranii primesc lovitura de grație, la dorința lui Petre Daea: Vor fi împușcați tot anul, fără restricții

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), farmacii (Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Agri Concept, Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
hotel