Wargha Enayati, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria, intră într-un nou business, aducând în România afacerea din Germania a familiei sale cu covoare persane prin deschiderea pe piața locală a unei filiale a companiei FOTI Frankfurter Orient Teppich Import, unul dintre liderii pieței de covoare orientale din Europa, pe care o va controla personal.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Povestea lui Wargha Enayati a fost prezentată AICI de Profit.ro, într-o relatare în care acesta a dezvăluit inclusiv faptul că s-a născut în Germania și că provine dintr-o familie de medici, dar și antreprenori, de origine persană, bunicul său fiind negustor de lână și mătase în Iran. Tatăl lui Wargha Enayati a venit în Germania după cel de-al doilea Război, a studiat medicina, apoi a fondat și crescut, împreună cu fratele său, o companie importantă de comerț cu covoare.
Această companie, FOTI Orient Teppich Import, cu sediul în Frankfurt, operează și astăzi pe piață, fiind unul dintre liderii pieței de covoare orientale din Europa.
CITEȘTE ȘI Tranzacție - Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, continuă să cumpere în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro"De mai bine de 60 de ani, și de-a lungul a trei generații, am fost în domeniul comerțului cu ridicata și de fabricație a covoarelor fabricate manual, cu sediul la Frankfurt. Pasiunea noastră este arta de a crea covoare. În colaborare cu partenerii noștri și designerii de interior, realizăm colecții orientale de covoare din materiale de înaltă calitate, care îmbogățesc designul interiorului contemporan, menținând în același timp rădăcinile tradiționale", se descrie compania din Germania.
Acum, Wargha Enayati a decis să aducă în România afacerea familiei sale și să comercializeze covoare ca un business distinct.
Până la acest moment, conform informațiilor Profit.ro, omul de afaceri vindea ocazional astfel de covoare pe care le aduce din Germania și le expune, în stil expozițional, într-o cafenea din centrul Bucureștiului.
Cafeneaua este una socială, întregul profit fiind cedat Policlinicii Baba Novac, proiect al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.
Cafeneaua socială
Recent, după cum a anunțat Profit.ro, Wargha Enayati a cumpărat Viața Medicală, săptămânalul comunității medicale din România, după 1 an de negocieri, și a intrat și în acționariatul firmei care operează Docbook, prima aplicație din România pentru programări online la doctor.
În același timp, pregătește un complex de servicii medicale dedicat vârstnicilor, o investiție de 40 de milioane de euro.
După ce în 2015 a ieșit din acționariatul Regina Maria, rețea pe care a fondat-o cu peste 20 de ani în urmă, Wargha Enayati s-a dedicat policlinicilor sociale Regina Maria și a cumpărat publisherul Versa Media, specializat în comunicarea medicală și servicii de tip BTL, cu o cifră de afaceri estimată la 1,5 milioane euro în 2016.
CITEȘTE ȘI Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.roVersa Media este cunoscută în piața medicală românească datorită publicațiilor medicale de specialitate precum: Medic.ro, Farmacist.ro, ORL.ro, Pediatru.ro, Ginecologia.ro, Gineco.eu, Psihiatru.ro, Infecțio.ro, Oncolog-Hematolog.ro, Practica Veterinară.ro și publicarea revistei Societății Române de Pneumologie.
El a intrat anul trecut și în acționariatul companiei de servicii medicale de second opinion Intermedicas, cumpărând pachetul de 51% din acțiuni, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.
Tranzacția prin care fondul de investiții Advent și Wargha Enayati au vândut rețeaua Regina Maria către fondul Mid Europa Partners, de 145 milioane euro, a reprezentat atunci cea mai mare operațiune din istoria pieței de servicii medicale din România.
La finalul anului trecut, grupul financiar ceh Penta Investments, prezent în România prin operatorul de jocuri de noroc Fortuna și farmaciile Arta, a semnat contractul pentru cumpărarea A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, care deține rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, tranzacție anticipată din primăvara acestui an și evaluată de atunci la peste 300 de milioane de euro.