Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
"Cei patru acționari turci vor să vândă hotelul, pentru că toți au îmbătrânit, iar copiii lor nu vor să facă hotelărie. Au vândut deja un alt hotel, dar de 1.100 de locuri, pe care îl aveau în Antalya", au declarat pentru Profit.ro surse din piața de turism.
Cei patru acționari turci sunt, conform termene.ro, Selim Orsan (28%), Ismail Isik, Yavuz Kemal și Atil Mehmet (fiecare cu câte 23,9%). Ener Holding controlează și lanțul de cafenele Gloria Jean's.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Conform surselor Profit.ro, aceștia cer 13,5 milioane euro pentru cedarea hotelului.
Pentru anul trecut, operatorul hotelului a declarat afaceri de 10,3 milioane lei și un profit net de 762.063 lei.
Construit înainte de Primul Război Mondial, în 1911, împreună cu Teatrul Odeon, a primit de atunci denumirea Majestic și i-a găzduit, în acea perioadă, pe frații scriitori Ionel și Păstorel Teodoreanu. A funcționat ca hotel timp de trei decenii, dar după ce americanii au bombardat în anii '40 Teatrul Național - care se afla pe Calea Victoriei, pe locul în care acum este construit hotelul Novotel - a funcționat ca o clădire care găzduia actorii și recuzita teatrului. În anii 70 a redevenit hotel, pentru ca 20 de ani mai târziu să fie cumpărat de investitori turci.
Hotelul este primul din țară care s-a afiliat la brandul american Ramada. Clasificat la 4 stele, are 111 camere, piscină și două săli de conferință.
În anii '60, primarul de atunci al Capitalei, Ion Cosma, a vrut să reintroducă în circuitul turistic fostele hoteluri emblemă ale Bucureștiului. Astfel au reapărut hotelurile Continental, Bulevard și Majestic în inima orașului. "Cu mâinile curate" și alte câteva filme ale regizorului Sergiu Nicolaescu au fost turnate acolo, în jurul Majesticului și în sala teatrului.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în orașDupă redeschidere, a aparținut companiei Lido SA, fiind însă încadrat ca hotel categoria I. În anii '90, clădirea avea doar două etaje, iar la un etaj mai locuiau încă trei actrițe trecute de vârsta 90 de ani.
În 1993 a fost creată o societate mixtă între statul român, prin Lido SA, și grupul turc Bayindir. Partea română a contribuit cu hotelul, având 49% din capitalul firmei nou-înființate, iar turcii au adus un aport în bani de 7,5 milioane de dolari, bani cu care hotelul a fost consolidat și modernizat. A fost primul hotel de patru stele din București, având 76 de camere în acea vreme.
Consolidarea și modernizarea hotelului au durat până în ianuarie 1996, iar în vara acelui an a găzduit și primul client de marcă, Hillary Clinton, atunci prima doamnă a SUA. Ulterior, a mai fost cumpărată o clădire vecină, iar hotelul a fost extins, lucrările fiind derulate în intervalul 2000 - 2003 și necesitând o investiție de 5,5 milioane de dolari.
În timp, prin mai multe majorări de capital, grupul turc și-a mărit participația, iar în urmă cu zece ani a cumpărat și restul acțiunilor de la statul român.