EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică

EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică
scris 3 feb 2020

CEO-ul Black Sea Oil & Gaz (BSOG), Mark Beacom, preconizează că producția în perimetrul Midia (MGD) va începe în prima jumătate a anului viitor, însă avertizează că, dacă până la acel moment nu va fi modificată Legea offshore, BSOG poate deschide o acțiune juridică împotriva statului român.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În februarie, BSOG a dat undă verde investiției în gazele din Marea Neagră, la câteva zile după ce se plângea de noile taxe din România.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, estima că producția în Marea Neagră ar putea începe în 2022, cu condiția ca Parlamentul să modifice Legea offshore în următoarea sesiune.

“Producția de gaze din proiectul MGD este preconizată să înceapă în prima jumătate a anului 2021. Până atunci vom lucra cu toate autoritățile relevante pentru restabilirea drepturilor noastre fără a fi nevoie să recurgem la acțiuni juridice. În situația în care suntem pe punctul de a începe producția și nu întrevedem restabilirea drepturilor noastre, nu vom exclude posibilitatea de a urma o acțiune juridică”, spune, pentru Profit.ro, Marc Beacom.

Acesta a ținut să amintească faptul că, în luna februarie 2019, când BSOG și partenerii săi au luat decizia de a investi în proiectul MGD, compania a precizat că este esențial ca toate acțiunile legislative nefavorabile întreprinse la sfârșitul anului 2018 care au compromis viabilitatea dezvoltărilor offshore să fie rezolvate.

EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile

“Ne bucură demersurile recente, prin aprobarea Ordonanței 1/2020, de abrogare a prevederilor Ordonanței 114/2018 care au compromis dezvoltarea proiectelor de hidrocarburi. Vom continua să realizăm demersuri pentru restabilirea stabilității fiscale, a dispozițiilor fiscale și a comercializării gazelor, blocate prin adoptarea Legii Offshore”, susține șeful BSOG.

Acesta a adăugat că BSOG și partenerii săi continuă să lucreze cu autoritățile relevante atât pe cont propriu, cât și în colaborare cu asociația concesionarilor offshore, RBSTA, precum și cu alte asociații, inclusiv ROPEPCA și FPPG.

“Continuăm să colaborăm cu autoritățile competente pentru revocarea taxării suplimentare și a obligației de comercializare a jumătate din producția de gaze pe piața centralizată prevăzute în Legea Offshore. Întrucât toate aceste inițiative se realizează într-un spirit de cooperare și înțelegere, în acest moment nu este necesară urmarea unei acțiuni juridice”, afirmă Beacom.

Black Sea Oil & Gas SRL, deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsog
producție
marea neagra
legea offshore