Complexul rezidențial Mediteraneo, construit pe malul lacului Pipera din București chiar înainte de izbucnirea crizei financiare, a intrat, parțial, în faliment, pentru cele aproximativ jumătate din apartamente care nu au putut fi vândute. Dezvoltatorul nu și-a putut achita din datoria către bancă și a intrat direct în faliment, după ce a așteptat zadarnic ca piața imobiliară să își revină total după criză. Chiriașii au fost notificați că trebuie să cumpere apartamentele pentru a le păstra.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Apartamentele, cu 3 și 4 camere, au fost livrate pieței în februarie 2008, la prețuri începând de la 155.000 euro (plus TVA) pentru 3 camere și 210.000 euro (plus TVA) pentru 4 camere.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
„Zona Pipera s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, aici desfășurându-și activitatea numeroase companii. Proiectul Mediteraneo este o soluție viabilă de locuire pentru cei care lucrează aici, propunând apartamente de 3 și 4 camere cu suprafețe cuprinse între 142 și 204 metri pătrați inclusiv balcoane”, suna oferta către potențialii clienți.
În total, complexul oferea 70 de apartamente.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proiectul noului mall al Bucureștiului, Victoria City, amânat fără explicații mai mulți ani, a intrat în faza falimentului înainte să fie deschisConstrucția a început în vara anului 2007, când piața imobiliară era la cel mai înalt nivel de creștere, iar oferta era insuficientă. La scurt timp după livrarea pe piață a venit însă criza financiară, iar piața imobiliară aproape că a înghețat. Dezvoltatorul complexului rezidențial a așteptat până în acest an redresarea pieței și o revenire a prețurilor la nivelul anterior, ajungând însă acum la concluzia că nu își mai poate achita din datoria către bancă.
La momentul intrării în faliment, datoria totalizează 25,7 milioane lei (circa 5,6 milioane euro).
"Complexul a intrat parțial în faliment pentru cele aproximativ jumătate din apartamente care nu au putut fi vândute, iar chiriașii au fost anunțați că au prioritate la vânzare, fără să mai treacă printr-o licitație", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții dezvoltatorului.
CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și haleAstfel, chiriașii au primit o notificare prin care contractul de închiriere este denunțat parțial, în sensul că se consideră menținut până la data vânzării apartamentelor.
La scurt timp după discuția cu Profit.ro, atât site-ul, cât și pagina de Facebook ale complexului au fost dezactivate.