EXCLUSIV DNA a blocat planul fostului șef al Fiscului de a cumpăra integral hotelul deținut de soția sa cu o firmă cipriotă

EXCLUSIV DNA a blocat planul fostului șef al Fiscului de a cumpăra integral hotelul deținut de soția sa cu o firmă cipriotă
scris 9 aug 2016

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pus sechestru asigurător pe un apartament din București și o casă din Ilfov deținute, împreună cu soția, de fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu, trimis în judecată cu acuzația de abuz în serviciu, blocând însă astfel, implicit, o operațiune prin care familia Diaconu dorea să preia integral în proprietate hotelul International din Capitală. Reacția fostului șef al ANAF, care își reafirmă nevinovăția în dosar, este tranșantă: "La final, cineva va plăti pentru prejudiciul astfel creat!"

Hotelul International din București, o unitate clasificată la 4 stele și amplasată în centrul Bucureștiului, este administrat de o societate la care soția fostului șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) deține 50% din părțile sociale, restul de 50% aparținând unei firme înregistrată în Cipru.

Urmărește-ne și pe Google News

Între acestea a fost încheiat un contract de cesiune a părților sociale, în baza căruia soția fostului șef al Fiscului urma să preia integral în proprietate societatea care operează hotelul, cu plăți eșalonate până în iulie 2018. Familia Diaconu a plătit deja primii bani, iar pentru a-și asigura fondurile cu care să continue plățile și-a scos la vânzare, în octombrie anul trecut, prin intermediul unei agenții imobiliare, un apartament din București și casa din Ilfov.

Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul CITEȘTE ȘI Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul

În ultima sa declarație de avere, semnată în februarie acest an, fostul șef ANAF declară că deține, printre alte bunuri, un apartament de 119 metri pătrați în București, cumpărat în 1997 împreună cu soția, încă un apartament în București de 68 metri pătrați, moștenit de la părinți de soția sa în 2013, o casă de locuit de 250 metri pătrați în comuna Găneasa (județul Ilfov), achiziționată în 1998, și încă o casă de locuit în Vaslui, de asemenea o moștenire a soției sale de la părinți, din 2013.

La momentul preluării conducerii ANAF, în declarația de avere a fost omisă o precizare legată de majorarea capitalului social la părțile sociale deținute de soție la societatea care operează hotelul International, Gelu Diaconu spunând atunci că a fost o eroare materială și completând ulterior datele.

Începând verificările în cazul său, procurorii DNA au dispus însă sechestru asigurător asupra apartamentului și casei scoase la vânzare, blocând astfel înstrăinarea bunurilor, dar oprind implicit și preluarea în proprietate integrală a societății care operează hotelul International.

EXCLUSIV Antreprenorii cer Guvernului să îi scape de bon fiscal dacă emit factură și chitanță. Solicitarea, luată în calcul de Finanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antreprenorii cer Guvernului să îi scape de bon fiscal dacă emit factură și chitanță. Solicitarea, luată în calcul de Finanțe

"Am scos la vânzare, în octombrie, printr-o agenție imobiliară, apartamentul și casa de locuit, pentru a obține o parte din banii cu care să fie cumpărate părțile sociale, dar bunurile au fost sechestrate. Efectuasem deja câteva plăți consistente și mai erau necesari bani în completare. Este un prejudiciu pentru care cineva, în final, va plăti", a declarat pentru Profit.ro fostul șef al Fiscului.

El acuză astfel blocarea unei afaceri legale a familiei sale, inițiată cu mult înaintea citării sale ca suspect în dosar.

În luna iulie, DNA i-a trimis în judecată pe fostul șef ANAF, Gelu Ștefan Diaconu și pe fostul vicepreședinte Mihai Gogancea Vătășoiu pentru abuz în serviciu și alte 9 persoane, printre care deputații Păun Nicolae și Mădălin Voicu, sub control judiciar, cu acuzația de infracțiuni legate de deturnare de fonduri europene, spălare de bani, cumpărare de influență, fals în înscrisuri.

Fostul președinte al ANAF a reacționat atunci spunând că va începe primul proces public din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
diaconu
dna
sechestru
abuz în serviciu
proces
acuzații