Dedeman - afaceri de puțin peste 10 miliarde lei în 2021

Dedeman - afaceri de puțin peste 10 miliarde lei în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2022

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020), conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor.

VEZI AICI ȘI Linia de autobuz cu oprire finală chiar în fața Dedeman Ghencea, schimbată. Profit.ro a anunțat anterior existența unui acord scris între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov și Dedeman

 Retailerul a ajuns în acel an la 11.948 angajați (de la 11.374 angajați în 2020).

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Nou șef ANAF - Lucian Heiuș. Decizia a fost semnată de premier. Trece la ANAF din poziția de secretar de stat la Finanțe, iar în trecut a lucrat și la ANAF CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Nou șef ANAF - Lucian Heiuș. Decizia a fost semnată de premier. Trece la ANAF din poziția de secretar de stat la Finanțe, iar în trecut a lucrat și la ANAF

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, a plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, și alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca. În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel) și în transport fluvial (Transport Trade Services).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.

De asemenea, aceștia lucrează la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, care va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
dacia one
atenor