Fondul de investiții Mozaik Investments anunță că a semnat "un parteneriat" cu grupul Flavours, care deține în portofoliu brandurile Stradale (lanțul de restaurante fast-casual), Mitzu (lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale) și Flavours (divizia de catering a grupului), care va fi susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La rândul lor, avocații Mozaik confirmă că este vorba de preluarea unei participații minoritare în societatea care operează lanțul de restaurante și cafenele.
O parte din actele pentru transferul participației către Mozaik au fost deja semnate, fiind însă menționată și numirea unui auditor financiar extern, conform datelor Profit.ro.
La acest moment, compania este controlată integral de Raluca-Laura Moldovan Țeposu, conform termene.ro. Compania, pe piață din 2005, a avut în 2019, conform celor mai recente date disponibile, o cifră de afaceri de 37,6 milioane lei și un profit net de 4,2 milioane lei, cu aproape 160 de angajați.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferCompania deține platforma stradale.ro, lanțul de restaurante Stradale, cu 14 unități în clădiri mari de birouri ( 11 în București și câte 1 în Cluj-Napoca, în Voluntari, la Școala Americană, ca și în Ambasada SUA) și avându-l ca ancoră pe Chef Foa. Mitzu este prezent tot în clădiri de birouri, dar și la Ambasada SUA și Senatul României.
Acum, planul este să fie deschise alte 6 unități Stradale până în 2023, în București, Cluj-Napoca și Timișoara.
Mitzu, conceptul de cafenea desprins din Stradale, are în prezent 13 spații, cu planuri să ajungă la 18 până în 2023, incluzând o locație flagship în Record Park, din Cluj-Napoca.
Pentru Flavours, brandul umbrelă pentru întreaga companie, este pregătită o investiție de aproximativ 1 milion de euro în dezvoltarea zonei de logistică, în tehnologie și în pregătirea echipelor.
Conceptul Stradale a fost lansat în 2015 pe principiul “live cooking”, în care clienții pot asista la realizarea diferitelor preparate, Chef Foa, indicat atunci ca Executive Chef Flavours Food Design, spunând că „până acum, Flavours s-a concentrat pe timpul liber, dar acum ne îndreptăm spre timpul petrecut la birou cu un concept complet nou pe piața din România, în care ne vom axa pe Street Food și o zonă de live cooking. Am fost personal într-o nouă ‚excursie’ la Londra pentru un training on-site cu experții în domeniu. Designul „Stradale“ a fost realizat de Mihai Popescu, cel care a fost implicat în toate locațiile Flavours-Fratelli de până acum – Biutiful-urile, Fratelli Lounge, Bistro, Espresso Bar“.
Tot atunci era explicat că Flavours Food Design, fondată în 2002, activează în trei domenii de business interconectate: catering de eveniment, operator de restaurant (Biutiful, Biutiful By the Lake, Le Bistro, Fratelli Espresso Bar, Fratelli Beach & Club) și operator de Food Court (Willbrook Platinum Business and Convention Center).
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)Flavours, înființată în 2002 ca o companie de catering care livra mâncare, sub semnătura lui Chef Foa, a organizat până acum circa 5.000 de evenimente și a livrat pentru aproximativ 2 milioane de clienți.
Fondul de investiții Mozaik a mai investit în România, preluând, la finele anului 2019, un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, după ce anterior, în 2010, achiziționase o participație la Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, avându-l ca acționar principal pe Sacha Dragic.
De asemenea, fondul a mai investit în România în Steiger Brewery și DAS.
CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceriMozaik Investments, cu manageri operând pe piață de peste 20 de ani, are birouri în București, Viena și Bratislava. Finanțarea minimă pe care o asigură este de 1 milion euro pentru un interval de 3-7 ani.
La acest moment mai are în portofoliu acțiuni la companii precum Golden Rock Studio (Gibraltar) și Airborne Technologies (Austria), după ce anterior a mai avut în portofoliu companii precum Topos (Slovacia), Sky Europe (Austria), YMS (Cehia).