Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului “Policlinico di Monza” din Italia, confirmă că a preluat centrul Cardioscan din Constanța, care furnizează, chiar din incinta Spitalului Județean, investigații în explorarea bolii coronariene, informație anunțată ieri de Profit.ro, cu mult înainte pe Insider.
“Ne bucurăm că vom putea fi mai aproape de pacienții noștri, oferind tratamentele medicale atât de necesare, într-un timp mult mai scurt. O mare parte a pacienților noștri provenea din Constanța, astfel încât decizia de a ne extinde in acest oraș a fost una firească. În viitorul apropiat, vom mai deschide și alte Centre de Excelență, în diferite regiuni ale țării, care au nevoie de astfel de servicii medicale”, a declarat astăzi Carmen Drăgan, președintele Spitalului Monza.
Contractul a fost semnat de președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Monza, Carmen Drăgan, cu cei doi acționari ai Cardioscan, Monica Gaitanidis-Făgădău, soția lui Decebal Făgădău, primar al Constanței, și Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timișoara.
Cardioscan face parte din Cardiolife, centru medical de înaltă performanță în domeniul cardiologiei intervenționale, lansat în Timișoara, astăzi cu sediul tot în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
CITEȘTE ȘI Puternicul lanț ceh farmaceutic Dr.Max intră în România, cumpărând farmaciile ArtaCardioscan a încheiat anul trecut cu un profit net de 767.515 lei, la o cifră de afaceri de aproape 4 milioane lei.
Spitalul Monza a fost deschis în iulie 2012, în urma unei investiții de 40 milioane euro, având ca specializare inițială chirurgia cardiovasculară. Ulterior, au fost adăugate noi specialități precum neurochirurgie, urologie, pediatrie.