CONFIRMARE Norofert Group vine la bursă cu obligațiuni de până la 3 milioane euro. Compania vrea să fie prima din sectorul agro-tech listată la BVB. VIDEO Profit TV Planurile Norofert

CONFIRMARE Norofert Group vine la bursă cu obligațiuni de până la 3 milioane euro. Compania vrea să fie prima din sectorul agro-tech listată la BVB. VIDEO Profit TV Planurile Norofert
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 oct 2019

Norofert Group, producător de inputuri ecologice și de îngrășăminte organice din România, va veni pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de Bursa de Valori București cu o emisiune de obligațiuni corporative de până la 3 milioane de euro, neconvertibile în acțiuni, negarantate și cu opțiune de răscumpărare înainte de scadență la inițiativa companiei.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Scadența va fi de maximum 5 ani, cu o valoare maximă a dobânzii de 9% pe an, plătibilă trimestrial sau semestrial, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Obligațiunile vor fi emise în una sau mai multe runde de emisiuni, în interval de 1 an.

În primăvară, Profit.ro a anunțat că Norofert Group vrea să atragă 1 milion de euro printr-un plasament privat, iar imediat după plasament va iniția procedurile de listare a acțiunilor pe piața AeRO, devenind astfel prima companie agro-tech listată la Bursa de Valori București.

În iulie, compania a încheiat oferta de plasament privat în 8 ore de la lansare, atrăgând 1,5 milioane de euro.

Planurile companiei au fost anunțate la Profit TV de CEO-ul Vlad Popescu și pot fi văzute AICI.

Pe bursă, acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul NRF. În urma plasamentului privat, Vlad Popescu și familia sa dețin o participație de 64,48% în Norofert SA, în timp ce free-float-ul pe bursă va fi de 35,52%. Odată ce compania va intra la tranzacționare pe AeRO, Norofert va deveni prima companie din sectorul agro-tech listată la Bursa de Valori București.

Free-float-ul estimat după listare este de aproximativ 30-40%, procent supus încă evaluării finale. Capitalul atras în timpul plasamentului privat va fi direcționat pentru construirea unei fabrici noi în județul Constanța, pentru creșterea echipei de vânzări, precum și pentru utilarea și deschiderea unui laborator propriu, care va permite Norofert să își dezvolte propriile tulpini de bacterii și microorganisme pentru a renunța astfel la importarea lor din afara Europei.

Tranzacție: Grupul german Weidmüller, cu afaceri de peste 800 milioane euro, preia un producător român de module electronice CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul german Weidmüller, cu afaceri de peste 800 milioane euro, preia un producător român de module electronice

Anul trecut, Norofert Group a înregistrat venituri estimate de 10 milioane de lei, în creștere cu 92% față de 2017, și un profit net de 4,5 milioane de lei. 

Compania, activă din anul 2000, se prezintă ca având o cotă de aproximativ 30% din piața locală de inputuri pentru agricultură ecologică, cu 21 de angajați în cele trei companii din grup - Norofert Eco, Norofert Organics și Norofert Fitofarma.

"La nivel global, între 2016 și 2021, piața produselor alimentare ecologice se așteaptă să ajungă la o rată anuală compusă de creștere de peste 14% ca urmare a îmbunătățirii venitului și a gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente cultivate ecologic. Agricultura ecologică nu este doar o tendință de consum, ci reprezintă o schimbare globală", spune Vlad Popescu, fondator și CEO Norofert Group.

Tranzacție: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra-surse CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra-surse

Compania a dezvoltat o tehnologie proprie, numită Bio Chain, care utilizează materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente în produsele sale. În afară de îngrășămintele bio, compania produce și fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide, fertilizatoare foliare si tratament de sămânță. În august 2018, Norofert a introdus toate produsele sale sub formă de tablete efervescente.

La sfârșitul anului trecut, a semnat primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova și Grecia, intenționând să se extindă în continuare în Bulgaria și Croația în cursul acestui an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
norofert
bursa
listare