CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special

CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special
scris 28 mar 2018

Una dintre cele mai frumoase și mai vechi clădiri din București, Grand Hotel du Boulevard, va fi transformată în hotel de lux și afiliată lanțului hotelier maltez Corinthia, care deține unități în mai multe orașe din lume, printre care Sankt Petersburg, Londra, Praga și Lisabona. Informația, anunțată în exclusivitate de Profit.ro în urmă cu o săptămână, a fost astăzi confirmată oficial. Cu peste 10 ani în urmă, lanțul Corinthia a mai avut o discuție pentru a intra în România. Pe atunci, Nicolae Rațiu, fiul fostului lider țărănist Ion Rațiu, luase în administrare hotelul Lebăda din Pantelimon de la Patriarhia Română și discuta afilierea la lanțul maltez, dar proiectul a fost abandonat.

Hotelul va avea 50 de camere și va fi clasificat la cinci stele.

Urmărește-ne și pe Google News

"Lanțul hotelier Corinthia își va extinde portofoliul de hoteluri de cinci stele prin inaugurarea unei noi clădiri de lux, în București. Situat în centrul Capitalei, fostul Grand Hotel du Boulevard își va deschide din nou porțile, sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României", a confirmat lanțul hotelier.

Lucrările de renovare vor începe în trimestrul II al acestui an.

De ce este importantPrezența unui nou lanț de cinci stele, precum Corinthia, în România ar demonstra că piața hotelieră românească este atractivă pentru investitorii străini. Orice hotel de cinci stele deschis în București este un semn că orașul se mișcă din punct de vedere economic și că aici vin și se cazează din ce în ce mai mulți oameni de afaceri importanți și turiști cu venituri ridicate.

De ce mai este importantGrand Hotel du Boulevard, una dintre clădirile emblemă ale Bucureștiului, situat în plin centru al orașului, era de mai bine de un deceniu închis, iar redeschiderea sa sub un brand internațional aduce un mare plus pieței hoteliere a Capitalei.

Mai este interesant: La acest moment, și lanțul InterContinental se pregătește să intre în România cu primul hotel sub brandul Indigo, prezent astăzi la nivel mondial cu circa 80 de hoteluri cumulând peste 10.000 de camere. De asemenea, dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din România, anunțat de Profit.ro, îl aduce pe piața locală pe cel mai bogat om din Lituania, pentru construcția a 4 hoteluri în România.

EXCLUSIV VIDEO Casa de Vinuri Huși, printre cei mai mari producători din Moldova, pe piață din 1954, riscă falimentul. Creditorii au refuzat o ofertă de 17 milioane euro a proprietarului unui castel din Franța, care a făcut chetă pentru a-l restaura CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Casa de Vinuri Huși, printre cei mai mari producători din Moldova, pe piață din 1954, riscă falimentul. Creditorii au refuzat o ofertă de 17 milioane euro a proprietarului unui castel din Franța, care a făcut chetă pentru a-l restaura

Rolul lanțului hotelier Corinthia va fi acela de operator, conform termenilor și condițiilor contractului de management semnat pe 5 martie cu proprietarul clădirii, NIRO Investment Group. QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori asigurând managementul de proiect și serviciile financiare.

Serviciile de consultanță pe perioada tranzacției au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai.

Pe 10 mai va fi ceremonia oficială de semnare a parteneriatului în prezența reprezentanților Corinthia Hotels, NIRO Investement Group și Beaufort Global Partners. Data evenimentului, Ziua Monarhiei Române, a fost aleasă pentru importanța sa istorică și culturală pentru poporul român, arată lanțul hotelier.

În anii '60, familia malteză Pisani, condusă de Alfred Pisani (79 de ani), a deschis un restaurant Corinthia în țara natală, transformat câțiva ani mai târziu în primul lor hotel - Corinthia Palace. Acum, lanțul Corinhia include mai mult de 10 hoteluri în diverse orașe din lume, printre care Sankt Petersburg, Londra, Praga, Lisabona, Tripoli și Taormina. Două noi hoteluri cu denumirea Corinthia vor fi deschise, anul viitor, în Dubai și Bruxelles.

Cu peste zece ani în urmă, lanțul Corinthia a mai avut o discuție pentru a intra în România. Pe atunci, Nicolae Rațiu, fiul fostului lider țărănist Ion Rațiu, luase în administrare hotelul Lebăda din Pantelimon de la Patriarhia Română și discuta afilierea la lanțul maltez, dar proiectul a fost abandonat.

EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere

În ultimii ani, mulți reprezentanți ai unor mari lanțuri hoteliere internaționale, unele deja prezente în România, altele nu, au venit să evalueze clădirea și să discute un posibil parteneriat, a dezvăluit în toamna anului trecut, pentru Profit.ro, Florin Suicescu, membru în consiliul de administrație al Grand Hotel du Boulevard. Au existat, în urmă cu doi-trei ani și discuții de vânzare, dar proprietarul a ales să păstreze imobilul.

Suicescu a spus atunci că se discută aflierea hotelului la un lanț internațional care nu este prezent pe piața românească și că este vorba de un brand internațional exclusivist care depășește nivelul de cinci stele. Reprezentantul Boulevard a mai spus că proprietarul este pregătit să investească mai departe. Până acum, în clădirea Boulevard au fost investite 15 milioane de euro.

CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special

Fostul hotel este renovat integral, dar în interior etajele sunt open space și nu au camere separate. Surse din turism spun că această idee ar fi "opera" unei foste iubite de-ale omului de afaceri Nicu Dumitru, proprietarul clădirii, care ar fi stricat în acest fel interiorul hotelului, în încercarea de a-l transforma într-o clădire pentru corporatiști.

Suicescu crede, însă, că acest "open space" este un avantaj, pentru că viitorul lanț hotelier partener poate stabili exact cum să fie camerele.

Proprietarul hotelului, Nicolae Dumitru, care deține și grupul Niro, a fost eliberat condiționat din închisoare la sfârșitul lunii august a anului trecut după ce, pe 3 octombrie 2016, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu acuzația de trafic de influență în dosarul Microsoft, pedeapsa fiind majorată de la 1,6 ani cu suspendare, dispusă inițial. De asemenea, instanța a dispus ca acesta să plătească statului 2 milioane de dolari și 1 milion de euro.

Reprezentantul Boulevard estima în toamnă că discuțiile privind franciza ar putea să fie concretizate până la finalul acestui an și că, ulterior, ar mai dura încă 12 luni pentru ca hotelul să fie pregătit să primească turiști.

Grand Hotel du Boulevard este unul dintre cele mai vechi hoteluri din București, fiind construit de către arhitectul clădirii Universității București, Alexandru Orăscu, începând cu anul 1867. Hotelul și-a deschis ușile către public în anul 1873, sub numele de Hotel Herdan, care a fost schimbat în 1877 în Grand Hotel du Boulevard.

EXCLUSIV FOTO&VIDEO Hotelul Lido, emblemă a Bucureștiului, redeschis după 7 ani. A fost preluat de Mohammad Murad, care vrea să-l afilieze la lanțul hotelier al lui Donald Trump CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO&VIDEO Hotelul Lido, emblemă a Bucureștiului, redeschis după 7 ani. A fost preluat de Mohammad Murad, care vrea să-l afilieze la lanțul hotelier al lui Donald Trump

Grand Hotel du Boulevard, aflat vis-a-vis de Cercul Militar, a fost construit pe terenul nobilului Vintilă Corbeanu și a fost cumpărat mai târziu de către Jacques Herdan, proprietarul fabricii de pâine de pe șoseaua Orhideelor. Construcția hotelului, proiectat de Alexandru Orăscu, angajat din 1851 ca arhitect al statului în Direcția Lucrărilor Publice, a început în anul 1869 și a durat câțiva ani buni, astfel fiind creată prima fațadă a bulevardului ce pornea de la Piața Universității.

În anul 1873, saloanele ample, bine luminate și somptuos decorate ale hotelului recent inaugurat au fost desemnate să găzduiască o expoziție de pictură cu opere făcând parte din colecțiile domnitorului Carol I, Mihail Kogălniceanu, Grigore Cantacuzino, Alexandru Odobescu, Cezar Bolliac, Theodor Aman.

CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special

Recepții diplomatice, dineuri de gală și baluri somptuase au îmbogățit atmosfera boemă a prestigioasei clădiri. Înaintea Primului Război Mondial, sala de marmură era cel mai "șic" spațiu bucureștean, iar, în perioada interbelică, tineretul high-life venea aici să exerseze noi pași de dans cu influențe vestice. Hotelul strălucea nu numai prin opulența decorului arhitectural, ci și prin modernitatea tehnică: a fost primul hotel bucureștean dotat cu apă curentă în camere, iar în 1904 a fost iluminat electric și dotat cu ascensor.

În perioada în care hotelurile nu erau clasificate în funcție de numărul de stele, Grand Hotel du Boulevard a primit medalii de aur la expoziția de la Milano în 1906 și la cea de la Torino în 1911. Influența internațională s-a arătat până în 1937, prin faptul că hotelul, restaurantul și cafeneaua au fost conduse de către manageri străini precum John Muller, H. Horn, Fr. Screiber, M. Bertola, S. Rosenthal.

Clădirea a avut destinații multiple: hotel, restaurante, spații comerciale. În timp s-au adăugat și altele, astfel că între anii 1941-1944, a găzduit comandamentul trupelor germane din România, iar între 1950 și 1974 a fost sediu ministerial.

CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special

 
viewscnt
Afla mai multe despre
corinthia
hotel
boulevard
niro
nicu dumitru
lant
afiliere