INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II, care investește în păduri și terenuri, al cărui portofoliu de investiții este administrat de INVL Asset Management, cea mai mare companie de gestionare a activelor din Lituania, cumpără aproape 1.400 de hectare de pădure în România.
Până acum, fondul a investit doar în terenuri și păduri din Lituania și Letonia.
Argumentul achiziției de acum - "Pădurile din România prezintă un nivel ridicat de maturitate, cu un volum mediu de aproximativ 340 de metri cubi de lemn la hectar. Pădurile țării sunt dominate de specii valoroase de arbori precum fagul, molidul, bradul și stejarul".
„Vom gestiona pădurile din România așa cum facem în alte țări, în conformitate cu legile locale, cele mai bune practici și standardele înalte de durabilitate”, spune conducerea INVL Sustainable Timberland și Farmland Fund II.
Până în prezent, fondul a strâns 94 de milioane euro de la investitori și administrează peste 20.800 hectare de pădure și teren.
Împrumutul de la Kommunalkredit Austria AG, bancă controlată de firma suedeză de private equity Altor, va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate 51 MW în România.
CITEȘTE ȘI Fraudă în numele ANAF. Ce date le cer infractorii contribuabililor″Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, a declarat Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.
În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW. Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de INVL Renewable Energy Fund I este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia.
CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Legea pensiilor, adoptată de Parlament: Femeile și bărbații ies la pensie la 65 de ani. Stagiul complet de cotizare – 35 de ani, stagiul minim – 15 ani. Punctul de pensie – 81 de lei. Condiții de reducere a vârstei de pensionareSe preconizează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.
În septembrie, INVL Renewable Energy Fund I a atras 4,5 milioane de euro de la investitori pentru construcția de parcuri solare în România și Polonia. Fondul a vândut atunci obligațiuni cu rată fixă de 4,5 milioane de euro, în prima sa ofertă publică de titluri de creanță, cererea depășind de 1,5 ori oferta. În total, fondul a primit cereri de la peste 250 de investitori instituționali și de retail din Lituania.