Astaldi, implicată în construcția liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, reacționează la informațiile că ar fi intrat în insolvență: A fost avansat un acord tocmai pentru a preveni insolvența

Astaldi, implicată în construcția liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, reacționează la informațiile că ar fi intrat în insolvență: A fost avansat un acord tocmai pentru a preveni insolvența
scris 29 sep 2018

Compania italiană Astaldi, implicată în numeroase proiecte în România, inclusiv în construcția liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, a avansat un acord cu creditorii săi care vizează restructurarea financiară a societății, cu datorii de 1,76 miliarde euro la finele lunii iunie, pentru a preveni starea de insolvență și a asigura continuarea activității.

Compania a reacționat astfel la informațiile lansate astăzi în România, conform cărora ar fi intrat în insolvență.

Urmărește-ne și pe Google News

"Societatea Astaldi nu a cerut insolvența și nu se regăsește în stare de insolvență, nici în Italia, nici în România. Așa cum deja au fost informați atât clienții, cât și asociații noștri, operațiunea de consolidare a capitalului Astaldi bazată pe creșterea de capital și pe vânzarea activelor în concesiune a suferit o întârziere serioasă ddin cauza amânării vânzării activelor aferente Concesiunii celui de-al treilea Pod peste Bosfor, urmare a evenimentelor politice și economico-finaciare care au afectat Turcia în cursul anului 2018. În fapt, vânzarea acestei activele era o condiție solicitată de către sistemul bancar pentru a acordă sprijinul financiar aferent operațiunii de consolidare a patrimoniului.

EXCLUSIV FOTO Booking a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelieri la o discuție. A primit acuzații că sprijină concurența neloială pe fondul indiferenței statului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Booking a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelieri la o discuție. A primit acuzații că sprijină concurența neloială pe fondul indiferenței statului

Cele de mai sus au impus revizuirea planului global de consolidare a patrimoniului, iar Astaldi, ca soluție cea mai potrivită pentru a asigura operabilitatea societății și protejarea intereselor proprii ale companiei, a tuturor nivelelor de ocupare a forței de muncă, a intereselor acționarilor, ale clienților și ale creditorilor înșiși, a hotărât să prezinte cererea de “concordato preventivo con continuità aziendale” în sensul legii italiene (art. 161, 6° co e 186-bis R.D. 267/1942), care prevede un acord cu creditorii care vizează restructurarea financiară a societății pentru a preveni starea de insolvență și a asigura continuarea activității economice a societății.

Societatea Astaldi consideră că o atare soluție este cea mai potrivită pentru a proteja continuității corporației, de permitere a continuării derulării contractelor în curs și încredințării de noi angajamente precum și de depășire în mod definitiv a tensiunilor financiare, realizând o consolidare adecvată economico–patrimonială a societății, chiar în interesul clienților și creditorilor săi.
Prin urmare Astaldi va continuă să desfășoare activitățile de construcție din cadrul proiectelor în care este angajată în România cu respectarea termenelor și a duratelor prevăzute", transmite compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
astaldi