ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov

ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov
scris 30 dec 2023

Omul de afaceri Ion Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov, anunță municipalitatea. VEZI MAI JOS CE A CERUT ÎN SCHIMB ȚIRIAC

”Consiliul local a aprobat astăzi, la propunerea primarului Allen Coliban, încheierea Memorandumului de înțelegere între Fundația Ion Țiriac și Municipiul Brașov, prin care se dorește edificarea unui complex sportiv în municipiul Brașov, cu un număr de minimum 300 de locuri pentru spectatori, compus în principal dintr-un patinoar, cu anexele necesare (bază sportivă)”, anunță Primăria Brașov, care prezintă și imagini de la ședință.

Urmărește-ne și pe Google News
Becali investește 30 milioane euro în \ CITEȘTE ȘI Becali investește 30 milioane euro în "cea mai frumoasă biserică din Balcani, din ultima sută de ani", cu clopote controlate prin computer și hotel pentru preoți

ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov

Fundația Ion Țiriac va cumpăra un teren și va investi milioane de euro în construirea unui nou patinoar, dar și în dotarea bazei sportive.

ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov

"Au fost foarte multe mesaje trimise ca urmare a apelului făcut către brașoveni și mă bucur că această presiune și nevoia brașovenilor pentru un patinoar nou  s-a transpus într-un vot pozitiv, unanim chiar, în Consiliul Local de astăzi, dovadă că acesta este modul cel mai eficient de a responsabiliza aleșii locali și de a le cere explicit vot pe proiectele importante pentru comunitate. Sper că am clarificat toate aspectele care țin de cadrul desfășurării acestei colaborări cu Fundația Ion Țiriac, toate aspecte care țin de legalitatea adoptării acestei hotărâri.

FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est CITEȘTE ȘI FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est

Avem acest memorandum adoptat astăzi, urmează în luna ianuarie să revenim în fața Consiliului Local cu un vot pe un cadru formalizat concret, un contract de colaborare pe un termen lung, zeci de ani, care să ne permită să operăm acest patinoar, un patinoar oferit de fapt gratis municipiului. Fundația Țiriac va cumpăra un teren, Fundația Țiriac va investi în construirea unui patinoar, Fundația Țiriac va investi în dotarea acestui patinoar și inclusiv în retehnologizările ulterioare. Municipiul va asigura cheltuielile operaționale necesare funcționării și totodată un cadru organizatoric pentru copiii brașoveni, astfel încât ei să aibă acces la antrenori calificați, la echipamente și să-și desfășoare într-un cadru organizat antrenamentele de sporturi pe gheață, fie că vorbim despre hochei sau despre patinajul artistic.

Sunt obiectivele de la care am pornit în colaborarea cu Fundația Țiriac. Ceea ce a cerut Fundația Țiriac a fost ca destinați acestui patinoar să fie în principal pentru copii și juniori și ne asigurăm că facem aceste lucruri nu doar astăzi, ci și pe o perioadă de zeci de ani de acum încolo“, a declarat primarul Allen Coliban.

VIDEO Sute de olandezi au blocat cea mai importantă autostradă de lângă Amsterdam pentru a protesta contra ING CITEȘTE ȘI VIDEO Sute de olandezi au blocat cea mai importantă autostradă de lângă Amsterdam pentru a protesta contra ING

Potrivit documentului, terenul pe care va fi edificat acest patinoar urmează a fi identificat de Fundația Ion Țiriac, ca fiind eligibil din punct de vedere legal, comercial, tehnic, de mediu, pentru a permite construcția Bazei Sportive. Terenul va fi achiziționat de partenerul privat, care va construi și baza sportivă.

Ulterior construcției sale, baza sportivă va fi pusă la dispoziția Municipalității în mod gratuit și pe durată lungă de timp, municipalitatea urmând să plătească costurile de funcționare și întreținere și să o susțină din fondurile bugetului local în scopul de a derula programe și activități care să permită și să încurajeze accesul copiilor și tinerilor la sport prin practicarea hocheiului și patinajului, în condițiile ce vor fi agreate de părți.

VIDEO Haos în gara din Londra, în unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri din an CITEȘTE ȘI VIDEO Haos în gara din Londra, în unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri din an

Fundația Țiriac va păstra drepturi specifice de consultare și de opinie asupra direcției privind operarea Bazei Sportive care va fi preluată de Municipiu Brașov pentru operare, exploatare, întreținere și dezvoltare.

În schimb, „în măsura în care dezideratele proiectului o permit și în acord cu Municipalitatea, partenerul va putea dezvolta, alături de patinoar, și o sală sportivă multifuncțională de dimensiuni reduse, care să fie cuprinsă în incinta Bazei Sportive“, se mai precizează în memorandum.

FOTO Afaceri sub foc încrucișat: ″Regele alcoolului″ din Ucraina, cel mai mare producător și distribuitor din Europa de Est - acuzat că a finanțat...ambele tabere. Reacția magnatului CITEȘTE ȘI FOTO Afaceri sub foc încrucișat: ″Regele alcoolului″ din Ucraina, cel mai mare producător și distribuitor din Europa de Est - acuzat că a finanțat...ambele tabere. Reacția magnatului

Până la 30 ianuarie 2024, municipalitatea și fundația se angajează să poarte discuții de bună-credință în scopul de a conveni forma și structura juridică, precum și documentația suport acceptabilă ambelor părți pentru a facilita în mod eficient, din punctul de vedere al timpului și costurilor, derularea acestui proiect.

 

 

Omul de afaceri Ion Țiriac pregătește și cel mai mare complex sportiv care a existat vreodată în România, spune Codin Maticiuc, prezentat drept apropiat al familiei Țiriac.

Profit.ro a anunțat anterior că Țiriac pregătește actele necesare construcției unui complex de natație cu bazin olimpic cu o capacitate de 790 locuri ce va fi amplasat chiar lângă patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, inaugurat în 2016.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Proiectul lui Țiriac constă în construcția unei clădiri cu o suprafață desfășurată de circa 6.700 de metri pătrați ce va cuprinde un bazin de înot olimpic cu dimensiunile de 50 metri x 25 metri, un bazin pentru recuperare cu dimensiunile de 10 metri x 25 metri, gradene pentru public și sportivi de aproximativ 790 locuri, vestiare pentru sportivi și oficiali, vestiare publice, săli de forță, zonă de recuperare, saună umedă și uscată, hammam, cabinete medicale, grupuri sanitare publice, garderobă, cabină de arbitraj, cabină de presă și spații de birouri pentru administrație, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Tribuna pentru spectatori se va afla pe latura de est a bazinului și are o lungime de 43,80 metri și este împarțită în două sectoare cu 9 rânduri, rezultând o capacitate totală a tribunei de 516 locuri dintre care 48 de locuri la loja și 468 de locuri pentru public. Tribuna pentru sportivi se află pe latura de nord a bazinului și are o lungime de 23,50 metri și este împărțită într-un sector cu trei scări, rezultând o capacitate totală a tribunei de 297 locuri.

Investiția se va realiza pe un teren cu o suprafață de aproape un hectar aflat în proprietatea lui Ion Țiriac.

Nicușor Dan anunță un acord cu familia Constanda pentru eșalonarea datoriei pe o perioadă de 50 de luni CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță un acord cu familia Constanda pentru eșalonarea datoriei pe o perioadă de 50 de luni

Ion Țiriac a indicat că fundația sa a investit deja 50 de milioane de euro în acest proiect.

Spre comparație, complexul olimpic de natație din Otopeni, inaugurat atunci de Compania Națională de Investiții, a costat circa 33 de milioane de euro și include 6 bazine de înot, din care două de dimensiuni olimpice, și o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori.

„Proiectul bazinului olimpic și al faciltăților ce ar urma a fi construite de către Grupul Țiriac în vecinătatea patinoarului Allianz-Țiriac Arena sunt în stadiu de documentare la momentul curent. Pe măsură ce vor exista informații mai detaliate vom reveni cu comunicări inclusiv către reprezentanții media“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții grupului Țiriac.


Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, realizat conform normelor olimpice, are o suprafață construită de circa 4.800 de metri pătrați, similară cu a viitorului complex de natație, și o capacitate de circa 450 de locuri, reprezentând o investiție de 3,6 milioane de euro.

Omul de afaceri este în curs de autorizare și a unui alt proiect, care vizează construcția unui pavilion expozițional dedicat copiilor, ce va fi amplasat lângă galeria sa de mașini de epocă Țiriac Collection din Otopeni.

Toate proiectele imobiliare ale grupului Țiriac sunt derulate prin intermediul diviziei speciale Țiriac Imobiliare. Cel mai recent proiect al diviziei este turnul de birouri Țiriac Tower, construit în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro. Proiectul urmează să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunțurilor de închiriere promovate pe piață.

De asemenea, Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Realizarea unei faze a doua a complexului Stejarii a fost anunțată de mai mult timp, însă a fost amânată. Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro. Printre locuitorii complexului se numără însuși Ion Țiriac, fiul său, Ion Alexandru Țiriac, și fostul internațional Cristian Chivu. Ion Țiriac a comercializat o mică parte din locuințe încă din timpul construcției, însă după finalizarea complexului și începutul crizei imobiliare și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere, soluție anunțată și pentru faza a doua.

Omul de afaceri este în etapa de definitivare a unui concept arthitectural și pentru proiectul mixt pe care îl pregătește în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București. Fosta fabrică a fost demolată în 2019 și 2020.

Țiriac se mai află în etapa avizării cu un mega proiect imobiliar pe care vrea să îl dezvolte în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului. Acesta ar putea cuprinde 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje cu locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
bazin olimpic
patinoar allianz-tiriac arena