Interviu exclusiv BRH: „Soluțiile pragmatice și menținerea standardelor juridice nu se află la poli opuși și nu se resping”

Interviu exclusiv BRH: „Soluțiile pragmatice și menținerea standardelor juridice nu se află la poli opuși și nu se resping”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 15:49

Interviu oferit echipei „Legal Marketing” de către: Mădălina Berechet, Anca Rusu, Valentin Hiriț, Partners BRH

  • În ce măsură mixul de experiență al celor trei parteneri Berechet, Rusu, Hiriț, în litigii și consultanță, poate genera strategii juridice inovatoare pentru clienții din sectorul real estate?

În raport cu BRH, atât clienții din sectorul de real estate, cât și clienții ce activează în alte domenii economice în care BRH oferă servicii de consultanță juridică, pot beneficia de un mix de experiență relevantă îndelungată, direct transpusă în serviciile oferite de noi. Acest mix include atât consultanța în tranzacții și analize de tip due diligence, cât și practica de asistență și reprezentare în dispute privind drepturi imobiliare și litigii administrative de urbanism. Perspectiva oferită de BRH este, în fiecare moment al unui proiect sau a unui litigiu, atât perspectiva avocatului de consultanță cât și a celui de instanță, asigurând astfel șanse mari de reușită strategiei propuse.

Urmărește-ne și pe Google News
  • Ce rol joacă „know-how-ul” echipei în capacitatea de a oferi soluții juridice care să rezolve problemele critice ale clienților și să le îmbunătățească poziția pe piață?

„Know-how-ul” echipei este un proces dinamic ce se construiește în fiecare zi. Adresarea cât mai eficientă a problemelor clienților noștri se bazează pe experiența avocaților implicați, reacția promptă, dar și pe înțelegerea în detaliu a activității clienților noștri, astfel încât să le putem oferi un sfat particularizat nevoilor lor și nu un simplu șablon care, de cele mai multe ori,  se dovedește ineficient.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
  • În ce mod considerați că firma contribuie la stabilirea standardelor de practică în industria juridică, având în vedere recunoașterea dumneavoastră în Legal 500? Cum susțineți dezvoltarea profesională a avocaților mai tineri în cadrul firmei, în special în contextul aspirațiilor lor de a fi recunoscuți în clasamente prestigioase?

Capacitatea BRH de a acorda asistență și reprezentare în chestiuni litigioase dificile și de anvergură este recunoscută prin includerea BRH, de la an la an, în Secțiunea Dispute Resolution a Catalogului Legal500, în prezent Banda 3.

BRH este în permanentă căutare a unor tineri colaboratori ambițioși, dornici să depună efortul necesar pentru a ajunge veritabili profesioniști, avocați recunoscuți și apreciați, în primul rând de către clienți, pentru dedicarea și abilitățile profesionale. De asemenea, BRH și-a propus încă de la înființare ‘să dea mai departe’ know-how-ul dobândit prin experiența celor peste douăzeci de ani a avocaților parteneri. Avocații noștri colaboratori sunt îndrumați atent și cu răbdare, astfel încât să aibă premise de a face performanță în profesie. În mod natural, le acordăm sprijinul de a fi recunoscuți și în clasamentele publicațiilor internaționale prestigioase.

  • Fiind o firmă nișată,  cum sprijiniți (din punct de vedere juridic) investitorii și dezvoltatorii de proiecte de energie regenerabilă să se pregătească pentru conformarea cu reglementările stricte de sustenabilitate și mediu?

Fără a fi o firmă cu activitate preponderentă în domeniul real estate, BRH are o practică bogată în domeniul energiei regenerabile, industrie care are o componentă importantă de real estate.

Rolul avocaților în acest domeniu ține, în primul rând, de rezolvarea diverselor probleme de aplicare a legislației privind procedurile de obținere a autorizațiilor, asistență în negocierea și încheierea diverselor contracte pentru obținerea drepturilor necesare asupra terenurilor, a contractelor de prestări servicii specifice, a contractelor de finanțare precum și a tranzacțiilor de vânzare/cumpărare de proiecte de energie regenerabilă.

  • Ce strategii juridice recomandați pentru a maximiza eficiența și succesul proiectelor de energie eoliană offshore în contextul noilor reglementări?

Este prematur să avansăm orice recomandări pentru proiectele offshore, având în vedere că nu este definitivat cadrul legal aplicabil unor astfel de proiecte, în special elaborarea legislației secundare care trebuie să clarifice majoritatea aspectelor esențiale ale unui astfel de proiect. Ce putem însă recomanda celor interesați în dezvoltarea unor astfel de proiecte, este să aibă în vedere în conturarea planului lor investițional acele aspecte problematice care întârzie implementarea proiectelor de energie regenerabilă onshore, pentru că, deși diferite aparent, în esență vor fi similare. Cunoașterea momentelor cheie ale unui astfel de proiect și pregătirea abordării în avans a unor potențiale impedimente pot influența semnificativ calendarul unui proiect offshore precum și eficiența procesului de dezvoltare.

  • Cum se diferențiază modelul de firmă boutique al BRH în abordarea cazurilor complexe în industrii precum energie, real estate și IT&C? Cum asigurați un echilibru între oferirea de soluții pragmatice și menținerea unui standard juridic ridicat în consilierea clienților internaționali?

Avantajul conferit de BRH, la fel ca în cazul altor firme mici, probabil, ține de capacitatea de implicare directă și continuă a unor avocați cu bogată experiență. Nu e nimic special în această privință într-un domeniu sau altul. Soluțiile pragmatice și menținerea standardelor juridice nu se află la poli opuși și nu se resping, neputând fi vorba despre păstrarea unui echilibru între ele, și nu e nimic special în această privință în cazul clienților internaționali față de cei naționali.

Interviul poate fi găsit în catalogul „Romanian Legal Awards”, ediția a VII-a

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
brh
mădălina berechet
anca rusu
valentin hiriț