EXCLUSIV Surpriză - Gigantul indian InterGlobe vinde hotelul K+K Elisabeta din kilometrul 0 al Capitalei, pe care abia l-a cumpărat de la Goldman Sachs

EXCLUSIV Surpriză - Gigantul indian InterGlobe vinde hotelul K+K Elisabeta din kilometrul 0 al Capitalei, pe care abia l-a cumpărat de la Goldman Sachs
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 12 iul 2022

Conglomeratul indian InterGlobe, cu operațiuni în aviație, ospitalitate și travel în 16 țări și cu circa 25.000 de angajați, vrea să vândă hotelul pe care îl deține în centrul Bucureștiului, K+K Elisabeta, susțin surse din piață pentru Profit.ro. În România, grupul indian este prezent cu firma Interglobe Technologies, furnizor de soluții IT & BPO în travel.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hotelul boutique K+K Elisabeta, construit în zona Piața Rosetti din București, are 67 de camere și este clasificat la patru stele.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți

Recent, conglomeratul indian a încheiat un parteneriat cu Cycas Hospitality, lider în Europa în management hotelier, cu peste 15 branduri în portofoliu, din 12 țări europene, și peste 40 de hoteluri operate.

Parteneriatul prevede ca Cycas Hospitality să opereze toate hotelurile pe care InterGlobe le deține în Europa, 11 în total, dar fără K+K Elisabeta, care urmează a fi vândut.

“Prezența noastră pe piața din România ca firmă de management hotelier va înceta odată ce proprietarul hotelului va finaliza vânzarea acestei proprietăți. Nu există planuri în prezent de extindere a prezenței noastre de management hotelier în România. Cu toate acestea, ne-am bucura, desigur, să facem acest lucru, în cazul în care vor apărea noi oportunități”, au declarat reprezentanții Cycas Hospitality pentru Profit.ro.

CONFIRMARE FOTO Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari

Contactați de Profit.ro, directorul general al hotelului și reprezentanții InterGlobe nu au transmis mai multe informații.

În 2021, unitatea hotelieră a avut afaceri de 1,7 milioane de lei, de la 946.000 de lei în 2020, cel mai mic rulaj înregistrat în ultimii 15 ani. Înainte de pandemie, în 2019, an în care a fost și achiziționat de către InterGlobe, hotelul raporta cea mai mare cifră de afaceri din ultimul deceniu, de 7,4 milioane de lei.

Tarom se \ CITEȘTE ȘI Tarom se "împrumută" de la Blue Air

InterGlobe a achiziționat hotelul recent, în 2019, de la banca americană Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, tranzacția fiind anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

Hotelul, pe care Goldman Sachs îl deținea împreună cu Highgate Hotels, companie de management hotelier, a fost vândut la pachet cu alte 9 hoteluri din Europa, parte a aceluiași lanț, într-o tranzacție indicată pentru Profit.ro de surse din piață la 450 de milioane de dolari.

Goldman Sachs a intrat pe piața hotelieră românească în 2015, când a cumpărat hotelul K+K Elisabeta din București în cadrul unei tranzacții mai ample. Practic, Goldman Sachs și Highgate Hotels au achiziționat atunci întregul lanț hotelier austriac K+K, fondat în 1961 de frații Josef și Helmut Koller și prezent în opt orașe europene: Londra, Paris, Viena, Budapesta, Praga, Barcelona, Praga și București.

Cele 10 hoteluri de 4 stele au, în total, 1.200 de camere. Valoarea tranzacției a fost estimată atunci la 300-350 de milioane de dolari.

InterGlobe, cu brandul aviatic IndiGo, are circa 120 de birouri în aproximativ 70 de țări. Pe nișa hotelieră a încheiat un parteneriat și cu AccorHotels în Franța și a investit în numeroase hoteluri Ibis, dar și Sheraton și Hilton.

viewscnt
Afla mai multe despre
interglobe
goldman sachs
k+k elisabeta
interglobe technologies