Piața muncii din SUA rezistă la presiuni, dar dobânzile mai mari își lasă amprenta

Piața muncii din SUA rezistă la presiuni, dar dobânzile mai mari își lasă amprenta
scris 8 dec 2023
Economia americană a creat, în noiembrie, 199.000 de noi locuri de muncă, iar salariile au crescut, dar cel mai recent raport privind locurile de muncă arată, de asemenea, un impact ratele mai mari de dobândă, care își pun amprenta asupra economiei.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Economiștii chestionați de Wall Street Journal prognozaseră 190.000 de locuri de muncă noi pentru luna noiembrie.
Criza forței de muncă: Firmele în faliment, cu infracțiuni economice sau datorii la buget vor putea angaja muncitori străini. Durata autorizațiilor, dublată CITEȘTE ȘI Criza forței de muncă: Firmele în faliment, cu infracțiuni economice sau datorii la buget vor putea angaja muncitori străini. Durata autorizațiilor, dublată

Ultimul raport privind ocuparea forței de muncă nu este însă atât de puternic dacă se ia în calcul revenirea din grevă a până la 50.000 de angajați de la Hollywood și din industria auto.

Între timp, rata șomajului a scăzut la minimul ultimelor patru luni, de la 3,9% la 3,7%, a anunțat vineri Departamentul Muncii din SUA.
 
Salriile medii pe oră au crescut brusc cu 0,4%, peste așteptări. Creșterea anuală a salariilor a rămas neschimbată la 4%.
 
"Ceea ce ne doream era o piață a muncii puternică, dar în curs de moderare, și asta am văzut în raportul din noiembrie", a declarat, pentru CNBC, Robert Frick, economist la Navy Federal Credit Union, menționând "o creștere sănătoasă a locurilor de muncă, un șomaj mai mic și creșteri salariale decente". 
 
"Datele indică faptul că piața forței muncii va ajunge la un echilibru natural în jurul a 150.000 de locuri noi de muncă lunar, ceea ce este suficient pentru a continua expansiunea, dat nu suficient pentru a declanșa o nouă majorare a ratei Fed", explică economistul.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
piata muncii
fed
companii americane