Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile, va închide studioul din Cluj-Napoca și va concedia toți angajații care lucrează la acest punct, a transmis compania pentru Profit.ro.
În total vor fi concediați 136 angajați.
Recent, alte două mari companii IT din România, tot cu birou în Cluj, și-au anunțat angajații de concedieri - VEZI AICI
Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999. Studioul din Cluj a fost deschis în august 2010.
„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piete în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.
Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, este mesajul transmis de companie către Profit.ro.
Preavizele vor fi emise pe 10 iunie, iar pe 10 Iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajații concediați.
Fondată în anul 2000, Gameloft este una dintre cele mai mari companii de jocuri pentru dispozitive mobile.
CITEȘTE ȘI FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul SnakeÎn România, Gameloft deține două studiouri de jocuri, în București și Cluj-Napoca.
Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără NOVA, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6 și Sniper Fury.
Profit.ro anunța în 2019 că Gameloft a tăiat în România aproape o treime din numărul de salariați.
În 2022, ultimul an raportat, grupul francez, cu sediul la Paris, a avut în România afaceri de 113,3 milioane lei și un profit net de 3,7 milioane lei, cu 507 angajați.
La nivel global, grupul, controlat de Vivendi SE, a avut anul trecut afaceri de 311 milioane euro, cu peste 3.600 de angajați.
Compania mai are studiouri de producție în SUA, Canada, Franța, Mexic, China, Japonia, Italia și Bulgaria.