Un startup care folosește inteligența artificială împotriva știrilor false, fondat de un tânăr de 25 de ani, a primit o finanțare de 750.000 de dolari de la trei renumiți oameni de afaceri, contactați pe e-mail

Un startup care folosește inteligența artificială împotriva știrilor false, fondat de un tânăr de 25 de ani, a primit o finanțare de 750.000 de dolari de la trei renumiți oameni de afaceri, contactați pe e-mail
scris 13 sep 2017

Factmata, un startup britanic care vrea să înlăture știrile false de pe Internet folosind inteligența artificială, fondat de un tânăr de 25 de ani, a atras o finanțare de 750.000 de dolari de la trei renumiți oameni de afaceri.

Startup-ul a creat o platformă asemănătoare cu Wikipedia, unde utilizatorii pot semnala știri false sau de slabă calitate, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Urmărește-ne și pe Google News

Finanțarea a venit din partea unor oameni de afaceri cunoscuți, printre care investitorul  și omul de televiziune american Mark Cuban. Pe lista investitorilor se mai regăsesc Ross Mason, fondatorul companiei de software MuleSoft, Mark Pincus, fondatorul Zynga, și Sunil Paul, fondatorul softului anti-spam Brightmail.

Primele startup-uri selectate în Orange Fab România, programul de accelerare al grupului Orange CITEȘTE ȘI Primele startup-uri selectate în Orange Fab România, programul de accelerare al grupului Orange

Fondatorul și CEO-ul startup-ului, Dhruv Ghulati, a trimis e-mail-uri investitorilor enumerați mai sus, cerându-le finanțare, fără să îi cunoască anterior.

 “Am avut o listă cu persoane pe care vreau să le am în echipă. Fiecare investitor pe care l-am ales are o importanță strategică pentru afacerea nostră. Am specificat acest lucru fiecăruia, astfel încât să nu pară că trimitem e-mail aleatoriu”, spune Ghulati, citat de Business Insider.

Platforma va fi lansată pe piață anul viitor, iar tehnologia dezvoltată de startup ar putea fi vândută mai departe că firme de PR, companii din domeniul media și alte organizații.

“Din cauza volumului mare de informații înșelătoare de pe Internet, încrederea în validitatea știrilor online este la minimul istoric. Vrem să reclădim această încredere. Prin platforma noastră, vrem să ne asigurăm că sursele originale și documentarea intensă sunt la dispoziția oamenilor în timp real, astfel încât aceștia să își formeze opinii raționale. Inteligența artificială face posibil acest lucru”, afirmă fondatorul startup-ului, citat de UK Tech News, adăugând că automatizare și AI sunt tehnologii cheie în combaterea fenomenului “fake news”.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
marea britanie
factmata
stiri false
fake news
finantare
investitori
mark cuban