În porturile europene au ajuns anul trecut 17,8 milioane de tone de gaz rusesc lichefiat, cu peste 2 milioane de tone mai mult decât în anul precedent, potrivit analiștilor Rystad Energy. Datele, care vin la câteva zile după ce Ucraina a oprit fluxul de gaze rusești prin conductele sale, subliniază dependența energetică a continentului de Rusia în ciuda eforturilor UE de a renunța la combustibilii fosili care finanțează fondul de război al lui Putin, subliniază The Guardian.
La începutul lunii ianuarie 2025, prețul porcilor a avut o scădere semnificativă.
2024 a fost un an al prudenței pe piața muncii, în care angajatorii au postat aproape 300.000 de joburi noi, dar și în care candidații au fost foarte activi în a-și căuta un nou loc de muncă, în condițiile în care au fost înregistrate aproximativ 11 milioane de aplicări.
Industria, care a suferit pe tot parcursul anului trecut, a încheiat anul cu cele mai pesimiste așteptări de după pandemie.
Numărul comenzilor înregistrate de fabricile germane a scăzut cu 5,4%, din octombrie în noiembrie 2024, pe o bază ajustată sezonier și calendaristic.
Anul 2025 începe cu surprize pe piața imobiliară. Prețurile ating un nou record în cel mai scump oraș din țară și înregistrează evoluții spectaculoase în principalul centru economic al Olteniei, dar și într-una dintre destinațiile favorite ale turiștilor de sărbători.
România a terminat anul 2024 pe poziția a treia în topul celor mai scumpe piețe spot de electricitate din Uniunea Europeană (UE), cu un preț mediu zilnic pe parcursul întregului an de 103,5 euro/MWh, fiind depășită doar de Irlanda (109 euro/MWh) și Italia 107,4 euro/MWh).
Avansul tehnologic al chinezilor în materie de mașini electrice e undeva cu 10 ani înaintea celorlalți, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Răzvan Moldovan, CEO Plus Autotrade, în contextul în care tot mai multe companii chineze din domeniul auto au anunțat că se pregătesc să-și lanseze produsele pe piețele europene.
Prețul spot al gazelor pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) a sărit de 250 de lei/MWh la începutul acestui an în pofida consumului scăzut caracteristic perioadei de sărbători. Cotațiile intrazilnice sunt cu 100 de lei sau 66% peste cele din aceeași perioadă a anului trecut, când gazul costa 150 de lei/MWh.
Perioada electorală, o rată a șomajului în creștere și o industrie auto în criză s-ar putea să nu pară o rețetă pentru succesul corporativ al Germaniei în acest an, dar o privire făcută de Bloomberg Intelligence asupra proiecțiilor de câștiguri oferă o perspectivă diferită.