În pofida climatului dificil, marcat de incertudini privind evenimente politice si evoluții economice, piața terenurilor din România a încheiat anul 2024 cu un rezultat solid de tranzacții de aproximativ 450 milioane euro, nivel comparabil celui din anul precedent
Prețul gazelor și-a continuat marți ascensiunea cauzată de răcirea vremii și de incertitudinile privind funcționalitatea pe termen lung a singurului gazoduct care mai transportă gaze rusești în Europa, TurkStream, depășind pragul de 300 de lei/MWh pentru prima dată în ultimii aproape 2 ani. După o lungă perioadă de timp în care a fost exportator net de gaze, marți România a redevenit importator net.
Prosumatorii au avut o pondere de 2% în totalul producției de energie electrică a României introdusă în sistemul național anul trecut, iar asta doar cu ce au injectat în rețelele de distribuție din ce au generat panourile lor fotovoltaice, fără ce au utilizat pentru consumul propriu, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Economiile țărilor din Europa Centrală și de Est cresc la acest moment mai repede decât cele ale statelor din Vestul Europei.
După doi ani de declin, piața smartphone-urilor a crescut anul trecut cu 4%, conform estimărilor realizate de Counterpoint Research.
Incertitudinile legate de un presupus atac cu drone ucrainene a unui compresor al gazoductului TurkStream, singurul gazoduct prin care mai sunt transportate gaze în Europa, dar mai ales răcirea vremii care a condus la o creștere a cererii au majorat prețul spot al gazelor de pe piața autohtonă la maximul ultimilor 2 ani.
România se confruntă la acest moment cu o scădere accelerată a rezervelor de gaze din depozitele subterane.
Cumpărătorii de automobile au migrat deja de mulți ani către segmentele de SUV-uri, abandonând încet caroseriile tradiționale. Dar preferințele lor au ținut cont atât de bugetele pe care le au la dispoziție, cât și de caracteristicile pe care le oferă fiecare clasă de SUV-uri.
Inflația în zona euro a urcat la 2,4% în decembrie, marcând a treia lună consecutivă de creștere și amintind factorilor de decizie că, deși obiectivul lor de 2% pare acum la orizont, încă nu este atins, scrie Bloomberg într-o analiză.
România a asigurat, în primele 10 zile ale anului 2025, peste 57% din consumul de energie electrică din Republica Moldova de pe malul drept al Nistrului, teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău, potrivit datelor analizate dde Profit.ro.