Firmele scapă încă 1 an de obligația de a realiza „analiza de risc la securitatea fizică”

Firmele scapă încă 1 an de obligația de a realiza „analiza de risc la securitatea fizică”
scris 30 iun 2017

Guvernul a amânat, vineri, din nou, cu încă un an, obligativitatea impusă prin lege firmelor, instituțiilor publice și ONG-urilor înființate înainte de 2012 de a efectua, contra cost, o analiză de risc la securitatea fizică, prin care este evaluat riscul la evenimente cum ar fi tâlhărie sau atac armat. Obligația era valabilă de la 1 iulie 2017, dar a fost prorogată până la 1 iulie 2018.  Organizația Romanian Business Leaders a avertizat că ar fi ar fi fost afectate aproape 1 milion de firme.

Costul la nivelul fiecărei firme pentru o astfel de analiză este de minimum 100 de euro, la care se adaugă cheltuielile ulterioare pentru contract cu o firmă de pază și camere video. 

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernul a precizat că măsura a fost cerută de reprezentanții operatorilor economici în cadrul întâlnirilor de la nivel guvernamental, iar din analizele realizate a reieșit că unitățile deținătoare de valori nu au reușit, în totalitate, să se alinieze la noile cerințe de securitate, motivându-se prin indisponibilitatea experților abilitați.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Guvernul înființează 9 agenții regionale pentru IMM, din care una dedicată zonei București-Ilfov CITEȘTE ȘI Guvernul înființează 9 agenții regionale pentru IMM, din care una dedicată zonei București-Ilfov

După cum a relatat Profit.ro, antreprenorii au arătat că legea trebuie rescrisă pentru a viza doar firmele cu risc ridicat. Aceștia afirmă că legislația respectivă a fost introdusă în urmă cu mai mulți ani de către fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, "cu dedicație pentru polițiștii care ies la pensie".

Obligativitatea analizei de risc este prevăzută de o Lege votată în urmă cu 14 ani, dar a început să fie aplicată parțial abia din 2012. Inițial, termenul stabilit pentru efectuarea analizelor de risc a fost de 18 luni, până în decembrie 2013, însă ulterior a fost prorogat de mai multe ori, cel mai recent pentru 30 iunie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbl
analiza de risc
firme
guvern
amanare
prorogare