Nici nu existat o voință clară, fermă și asumată printr-un act normativ pentru a declara proiectul hidrocentralei Tarnița-Lăpuștești ca fiind de importanță strategică, astfel încât condițiile de mediu să fie mai ușor de îndeplinit, spun reprezentanții Societății de Administrare a Participațiilor Statului.
Beneficiar este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH).
NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România – după valoarea activelor administrate, va definitiva peste câteva zile achiziția unui nou proiect de parc fotovoltaic, după cel cumpărat, recent, de la grupul Monsson. Planul companiei este ca în 2026 să ajungă la parcuri fotovoltaice cu o capacitate suficient de mare încât să acopere consumul energetic al celor 27 de malluri pe care le are în România.
Marea Britanie. Guvernul a aprobat, după 20 de ani de amânări, construcția primei centrale de captare a carbonului, un proiect ambițios pentru a combate schimbările climatice. Gazele colectate vor fi pompate apoi în roci din Marea Nordului.
Noua centrală, menită să îmbunătățească alimentarea cu căldură și apă caldă în sistem centralizat a locuitorilor din zonă, dar și să întărească securitatea aprovizionării cu electricitate a Capitalei, este gândită să aibă o putere instalată electrică de până la 50 MW și una termică de până la 40 MW.
Dezvoltatorul german de proiecte de energie din surse regenerabile WPD a primir de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași Acordul de mediu pentru proiectul „Construire parc eolian – turbine eoliene, platforme de operare, drumuri de acces și rețele interne” propus fi realizat pe teritoriul comunei Butea, titular SC WPD ROMANIA WIND FARM 07 SRL, anunță Agenția de presă Rador.
Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, după ce Uniunea Europeană a convenit asupra unei runde suplimentare de sancțiuni care amenință fluxurile de petrol rusești, în timp ce o creștere peste așteptări a stocurilor de combustibil din SUA, săptămâna trecută, a plafonat câștigurile, transmite Reuters.
Avertismentul este inclus în comunicatul prin care Guvernul Republicii Moldova a anunțat că a adoptat proiectul de instituire a stării de urgență energetică peste Prut pe timp de 60 de zile, care va fi supus mâine votului Parlamentului.
Grupul austriac a fost cel mai important partener al Gazprom din Europa, relația lor începând încă din anii '60 ai secolului trecut.
Este ceea ce s-a convenit în acest moment la nivel de principiu, au declarat, pentru Profit.ro, surse la curent cu discuțiile purtate pe această temă de Guvern cu industria energetică.