Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat de stat prin ministerul de resort, a semnat un Memorandum de Colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcții București, scopul fiind crearea unui cadru de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor comune în domeniul cercetării și dezvoltării, promovării tinerilor, perfecționării activității didactice și formarea profesională a resursei umane, tehnologiilor inovative și sustenabilității energetice.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite tuturor entităților, în special celor din domeniul energiei, indiferent dacă au fost sau nu afectate de atacul ransomware, care a avut loc la Electrica, să-și scaneze propriile infrastructuri IT&C și să nu plătească răscumpărarea cerută de gruparea de criminalitate cibernetică LYNX Ransomware.
Prețul energiei electrice pe mai multe piețe spot europene a crescut foarte mult în ultimele zile, ajungând la nivelurile atinse doar în perioada crizei energetice.
Este posibil ca importanța strategică a litiului să fi jucat un rol major în acordul de succes al Uniunii Europene cu Brazilia, Argentina și alte trei țări din America de Sud, potrivit analiștilor citați de CNBC.
Administrația Fondului pentru Mediu prezintă lista instalatorilor validați în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2024.
Guvernul de la Chișinău a adoptat un Regulament privind situațiile excepționale în sectorul electroenergetic și Planul de Acțiuni aferent, elaborate de Ministerul Energiei de peste Prut, acestea luând în calcul și riscul ca Republica Moldova să fie nevoită să întrerupă alimentarea cu energie a unor consumatori.
Camera Deputaților a aprobat în plen, în calitate de cameră decizională, prelungirea până la 30 martie 2025 a obligației producătorilor de gaze naturale din România de a vinde angro gaze din producția proprie curentă, la prețul reglementat de 120 lei/MWh, către furnizorii clienților casnici, precum și către cei ai centralelor de producție de energie termică pentru populație sau direct către aceste centrale.
Perimetrul minier, situat în Munții Metaliferi, a fost scos la concesionare în ultima parte a anului trecut, alături de alte 19, după cum a relatat atunci Profit.ro.
Acționarii companiei de stat Transelectrica, operatorul sistemului energetic național, au respins în AGA, cu majoritate de voturi, solicitarea Directoratului societății de a i se permite să angajeze avocați externi pentru a se apăra în procesul intentat de un fost membru al conducerii executive, care a cerut instanței de judecată anularea procedurii de selecție demarate în vară în urma căreia, în septembrie, a fost numit un nou Directorat al companiei, cu mandat de 3 ani și 4 luni.
Ministerul Energiei anunță prelungirea cu 30 de zile a apelului de proiecte din cadrul Programului-cheie nr. 1 - Surse regenerabile de energie și stocarea energiei- “Sprijinirea investițiilor în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii) cu finanțare din Fondul pentru modernizare”.