Dezvoltatorul polonez de parcuri energie solară (IPP) R.Power a lansat primul său portofoliu fotovoltaic din România.
Canada ar putea riposta la tarifele pe care președintele ales Donald Trump amenință să i le impună prin închiderea fluxurilor de energie către Statele Unite, a avertizat un oficial canadian de rang înalt, relatează CNN.
Moldovagaz, principalul furnizor de gaze naturale din Republica Moldova, controlat de gigantul rus de stat Gazprom, a anunțat că teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău, în care nu intră regiunea separatistă Transnistria, este asigurat cu gaze naturale necesare încălzirii pentru tot sezonul rece.
Guvernul de la Chișinău derulează o campanie prin care îndeamnă populația din Republica Moldova să reducă consumul de energie electrică, după ce peste Prut a fost decretată starea de urgență energetică timp de 2 luni, începând cu 16 decembrie.
Novatek, gigantul rus în domeniul gazelor naturale lichefiate (GNL), lucrează cu lobbyști în încercarea de a reconstrui relațiile cu Statele Unite, după ce Washingtonul a impus sancțiuni asupra proiectului său Arctic LNG 2, cel mai mare proiect de GNL din Rusia, transmite Reuters.
Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol propun Chișinăului să facă o solicitare comună către Federația Rusă și Ucraina pentru asigurarea tranzitului gazului rusesc pentru regiunea transnistreană, care riscă să aibă livrările de la Gazprom sistate, pentru că acordul de tranzit expiră la 31 decembrie, iar autoritățile de la Kiev au anunțat că nu îl vor prelungi.
Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare, prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu de insolvență, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor, acord prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiilor, astfel încât acestea să fie capabile să își stingă datoriile și să își continue activitatea.
Prețurile petrolului au înregistrat o creștere de peste 1%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, datorită anticipării unor sancțiuni suplimentare impuse Rusiei și Iranului, care ar putea reduce oferta, și a unor noi reduceri ale ratelor dobânzilor în SUA și Europa, care ar putea stimula cererea de combustibil, transmite Reuters.
NIS Petrol SRL, divizia românească a celei mai mari companii petroliere din Serbia, Naftna Industrija Srbije (NIS), controlată de gigantul rus de stat Gazprom, cu peste 56% din capital, a intrat în concordat preventiv, la propria cerere, relevă datele Profit.ro.
Sinteza Oradea, companie cu capital românesc care activează în industria chimică, a vândut două depozite cu deșeuri periculoase, utilizate de către companie până în anul 2006.