WPD, grup german de familie, a primit acordul de mediu pentru un nou parc eolian, cel mai mare din județul Iași

WPD, grup german de familie, a primit acordul de mediu pentru un nou parc eolian, cel mai mare din județul Iași
scris 12 dec 2024

Dezvoltatorul german de proiecte de energie din surse regenerabile WPD a primir de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași Acordul de mediu pentru proiectul „Construire parc eolian – turbine eoliene, platforme de operare, drumuri de acces și rețele interne” propus fi realizat pe teritoriul comunei Butea, titular SC WPD ROMANIA WIND FARM 07 SRL, anunță Agenția de presă Rador.

Parcului eolian, cu o putere instalată de 132 MW, este cel mai mare parc de acest fel reglementat până acum de APM Iași pe teritoriul județului. Amplasat în totalitate pe teritoriul administrativ al comunei Butea, parcul propune ocuparea unei suprafețe de 19,6 ha și include 20 de turbine eoliene – fiecare cu putere nominală de 6,6 MW și o înălțime totală de 258 m (pilon și pală), la care se adaugă o stație electrică de transformare de 110/33kV. Situat în proximitatea unor arii protejate situri Natura 2000, respectiv ROSPA 00072 Lunca Siretului Mijlociu și ROSCI 0378 Râul Siret între Pașcani și Roman, proiectul include, pe lângă măsurile specifice de protecție a mediului pe perioada construcției și funcționării, și o serie de soluții/elemente constructive necesare reducerii riscului de coliziune a unor specii de păsări sau lilieci cu palele turbinelor în mișcare.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA actualizată a instalatorilor validați pentru Casa Verde Fotovoltaice. Beneficiarii au la dispoziție 90 de zile CITEȘTE ȘI LISTA actualizată a instalatorilor validați pentru Casa Verde Fotovoltaice. Beneficiarii au la dispoziție 90 de zile

“Parcul eolian de la Butea este al 10-lea proiect de acest gen reglementat de APM Iași pe raza județului (din care 2 sunt deja funcționale, respectiv cele de la Vânători și Ruginoasa), a căror putere instalată totală este de aproape 500 MW. Realizarea și punerea în funcțiune a acestor proiecte duce la creșterea ponderii energiei electrice produsă din surse regenerabile, cu emisii zero de dioxid de carbon și de poluanți precum dioxidul de sulf, oxizii de azot sau pulberi în suspensie pe perioada de funcționare, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a poluării și atingerea obiectivelor de mediu”, transmite Agenția pentru Protecția Mediului, APM, Iași.

Grupul WPD se prezintă ca un business de familie, fiind înființat în 1996 de către Gernot Blanke, alături de Klaus Meier. În prezent, grupul este activ în 28 de țări și are un portofoliu de proiecte eoliene implementate cu putere instalată totală de peste 5.000 MW, având peste 3.000 de angajați.

WPD activează în România din 2009 și, pe lângă cele două proiecte offshore, are în curs de dezvoltare și alte proiecte pentru eoliene onshore, cu o capacitate totală de 1.300 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
wpd
parc eolian