Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări în zone din sectoarele 3, 4 și 6 din Capitală. Intervențiile sunt necesare pentru efectuarea unor reparații pentru îmbunătățirea eficienței rețelei, respectiv pentru reducerea pierderilor și semnificativ a riscului de producere a unor alte disfuncționalități.
Statele Unite, Canada și Italia vor finanța proiectul construirii reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă cu peste 6 miliarde euro, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, confirmând informația publicată anterior de Profit.ro potrivit căreia principalul contract al proiectului a fost elaborat și este gata de semnare, fiind desemnat și consorțiul care va executa lucrările.
Umplerea depozitelor autohtone de gaze cu 2 săptămâni înaintea datei la care acestea au depășit pragul de 100% anul trecut a redus presiunea pe prețul acestora, în prezent gazele cu furnizare în trimestrul întâi al anului viitor tranzacționându-se pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) la cotații cu peste o pătrime sub cele din urmă cu un an.
Harghita și Covasna se numără printre județele României cu cele mai reduse capacități locale de producție de energie electrică, potrivit datelor publice disponibile.
Compania turcă Alfa Solar Enerji, listată la Bursa din Istanbul în urmă cu 2 ani, unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din Turcia, a pus frână planului său inițial de a construi o fabrică de profil în România, anunțat de Profit.ro în toamna lui 2023, și a investit în schimb în preluarea mai multor proiecte românești de parcuri fotovoltaice, prin achiziția firmelor locale dezvoltatoare.
Compania italiană de energie Eni și gigantul britanic din domeniul petrolului BP au reluat explorările în Libia, după o pauză de zece ani, a anunțat sâmbătă Corporația Națională de Petrol (NOC) din Libia.
Darea în funcțiune a unităților 3 și 4 de la Cernavodă este preconizată pentru începutul deceniului următor, în 2031 și 2032. Costurile totale sunt estimate în prezent la mai mult de 7 miliarde de dolari.
Chestiunea nu pare să fie prioritară pe agenda Uniunii Europene, spun experții.
Prețurile petrolului au înregistrat un câștig săptămânal de peste 3%, pe măsură ce prețurile au crescut vineri, iar investitorii evaluează reluarea planificată a discuțiilor privind încetarea focului în Gaza în următoarele zile, în contextul conflictului în desfășurare din Orientul Mijlociu.
Bugetul pe 2024 al societății, aprobat în urmă cu circa o săptămână, prevede pierderi de 355 milioane lei, în creștere cu peste 58% față de cele de 224,25 milioane lei de anul trecut.