Asito Kapital a depus singura ofertă în cadrul unei licitații organizate de Romgaz pentru servicii de asigurare voluntară de sănătate pentru salariații companiei. Procedura a fost estimată la 4,56 milioane de euro pentru doi ani.
Autoritațile de la Bruxelles intenționează să forțeze companiile chineze să transfere proprietatea intelectuală companiilor europene în schimbul accesării subvențiilor UE, deocamdată doar în domeniul producției de baterii.
A fost aprobată și retragerea de la tranzacționare a Industria Sârmei Câmpia Turzii SA (ISCT) de pe platforma AeRO Standard a Bursei de Valori București (BVB) și transformarea în societate de tip închis, acționarii minoritari putându-și vinde deținerile, dacă doresc, la prețul de 0,16 lei/acțiune.
Exxon, Shell și alte trei mari companii au produs de o mie de ori mai mult plastic, în ultimii cinci ani, decât cantitatea pe care au colectat-o din mediul înconjurător.
Proprietarii lanțurilor de benzinării aflate pe locul al doilea (Rompetrol) și al treilea (MOL România) în topul vânzărilor de pe piața autohtonă, grupul maghiar MOL și compania națională kazahă de petrol și gaze KazMunayGas (KMG) au semnat o înțelegere de cooperare pentru a explora împreună oportunități în sectorul de petrol, gaze și petrochimie.
În prezent, puterea instalată a sistemelor de stocare a curentului electric din sistemul energetic național al României este de 82,4 MW, iar capacitatea de stocare din sistem - de 158 MWh.
Guvernul a decis prin ordonanță de urgență că Ministerul Energiei poate prelua în administrare, la cerere, terenurile aparținând lacurilor de acumulare permanente din România a căror execuție a fost finanțată cu fonduri alocate de la bugetul de stat și care au potențial de folosire a energiei apelor, pentru a le concesiona investitorilor în capacități hidro de stocare de energie cu acumulare prin pompaj (CHEAP).
Ajutorul de stat constând în exceptarea marilor consumatori industriali de energie electrică de la o parte din cota obligatorie de achiziție de certificate verzi destinate subvenționării producătorilor de energie regenerabilă, în vigoare din 2014 și care expiră la finalul anului în curs, va fi prelungit cu 7 ani.
În ultimele câteva luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a acuzat în mai multe rânduri o serie de ONG-uri de protecția mediului mediu că blochează proiecte energetice majore intentând procese în instanță.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, precizând că plafonarea prețurilor la energie și gaze va fi prelungită pentru protejarea cetățenilor vulnerabili.