România și Polonia sunt principalele state furnizoare de benzină pe piața ucraineană în acest an, ca și anul trecut, de altfel. Noutatea însă este că, în 2024, câte o companie din fiecare țară a acaparat piața.
Cea mai importantă companie de petrol și gaze din România și regiune, OMV Petrom, vinde un teren intravilan de peste 7.000 mp către firma Optima Asset Management, din Iași, convocatorul fiind publicat în Monitorul Oficial.
Colapsul financiar al companiei suedeze Northvolt dă o lovitură planului Europei de a-și înființa propria industrie a bateriilor pentru a alimenta mașinile electrice, stârnind o dezbatere despre dacă trebuie să facă mai mult pentru a atrage investiții, pe măsură ce startupurile încearcă să ajungă din urmă rivalii chinezi, transmite Reuters.
România importă peste 2.000 de MW de electricitate luni dimineață, o cantitate uriașă raportată la producția țării și la consum, arată datele Transelectrica în timp real. Aceasta în condițiile unei producții foarte mici de energie eoliană și fotovoltaică.
Simtel Team, compania românească de tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), specializată în principal în inginerie, achiziții și construcții (EPC), precum și operare și mentenanță de centrale fotovoltaice, intră și pe piața locală de furnizare de gaze naturale.
Numărul total al prosumatorilor de energie electrică din România a crescut cu peste 9.000 în septembrie, iar puterea instalată cumulată a instalațiilor de producție ale acestora a urcat în aceeași perioadă cu mai mult de 80 MW, arată datele oficiale analizate de Profit.ro.
Dezvoltatorul controlat de ei este pe cale să obțină o autorizație-cheie pentru proiect.
Este pe cale să obțină o autorizație-cheie pentru proiect.
Cumpărătorul a intrat în business-ul producției de energie hidro în 2013, fiind astfel mai ″tânăr″ în ″branșă″ cu 7 ani decât Electromagnetica.
Unul dintre ele se află chiar la granița româno-maghiară, aproape de un perimetru din Ungaria de unde se extrag deja gaze naturale.