UPDATE ora 14.22 "Blockchain-ul Elrond, dezvoltat de startup-ul sibian, a depășit evaluarea de 1 miliard de dolari, ceea ce face din Elrond al doilea Unicorn românesc, după UiPath. Creșterea vine pe fondul progresului substanțial al Elrond și interesului ridicat exprimat pentru tehnologia blockchain", anunță compania.
UPDATE ora 13.10 Elrond a depășit o capitalizare de 1 miliard de dolari, prezentându-se al doilea unicorn românesc, după UiPath, prin valoarea de piață reprezentată de propria criptomonedă, Elrond EGLD.
Mesajul fondatorului Beniamin Mincu
Știrea inițială
Elrond, platforma blockchain dezvoltată de un startup sibian, are deja o capitalizare de aproape 1 miliard de dolari, prezentând ținta de a deveni al doilea unicorn românesc, după UiPath.
CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?Clubul “unicornilor” este format din companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.
La nivel global, primele doua rețele din punctul de vedere al capitalizarii de piață sunt Bitcoin, care a depășit o valoare totală de 600 de miliarde de dolari, și Ethereum, cu peste 120 de miliarde de dolari.
CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizontPentru a susține ritmul și viteza de creștere, Elrond se pregătește pentru extinderea pe piața americană. Co-fondatorul Beniamin Mincu a vizitat recent Florida pentru a discuta cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, despre transformarea economiei globale și migrarea masivă către tehnologia blockchain proiectată pentru următorii 3-5 ani.
Suarez este un susținător al tehnologiei, care își dorește să transforme Miami în Silicon Valley 2.0.
CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi onlineElrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea.
CITEȘTE ȘI Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu WellingtonLucian Todea a investit anterior și în Homefresh, startup lansat pentru a livra o cutie cu ingrediente și rețeta de urmat pentru a prepara mâncarea, pentru ca ulterior însă să se retragă, firma neavând din start succesul scontat.