Tranzacție - Italienii preiau controlul integral asupra Setcar Brăila

Tranzacție - Italienii preiau controlul integral asupra Setcar Brăila
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris joi, 07:38

Producătorul italian Directa Plus a preluat controlul integral al companiei românești de gestionare a deșeurilor și decontaminare Setcar, cumpărând restul participației de la GVC Investment, vehicul deținut de Gabriel Valentin Comănescu, la 5 ani după ce a achiziționat o participație de 51%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2019, Directa Plus a finalizat preluarea unui pachet de 51% din acțiunile Setcar. Prețul tranzacției s-a ridicat la 4,1 milioane de euro.

Profit.ro anunțase anterior că achiziționarea Setcar este realizată de Directa Plus în parteneriat cu GVC Investment, vehicul deținut de Gabriel Valentin Comănescu. Astfel, Directa Plus a achiziționat 51% din companie, iar GVC - 47%, diferența de 1,97% rămânând unui acționar existent.

Uber pierde din nou licența de operare în Londra. Infracțiune descoperită pe mai multe curse CITEȘTE ȘI Uber pierde din nou licența de operare în Londra. Infracțiune descoperită pe mai multe curse

Acum, italienii au cumpărat toate acțiunile pe care nu le dețineau.

Directa Plus este un producător italian de articole pe bază de nanoparticule de grafen, destinate atât industriei, cât și consumatorilor.

GVC Investment este un vehicul de investiții deținut de Gabriel Valentin Comănescu, care controlează și grupul GSP (Grup Servicii Petroliere), prestator de servicii integrate offshore pentru industria petrolului și gazelor.

Setcar era deja partener comercial al Directa Plus. Anul trecut, Setcar, cu sediul în Brăila, a avut afaceri de 36,3 milioane lei și o pierdere de 3 milioane lei, cu 168 angajați.

Setcar a fost înființată în 1994 ca producător din industria chimică. Începând cu anul 2000, compania și-a diversificat domeniul de activitate intrând pe piața serviciilor de mediu ca: depoluarea instalaților industriale și amplasamentelor contaminate și eliminarea deșeurilor periculoase.

Din 2003, companai și-a extins activitatea în domeniul tarnsportului autorizat de deșeuri periculoase, iar, în 2009,  pe segmentul de econtaminare a solurilor. În 2011, Setcar a realizat prima instalație mobilă de desorbție termică indirectă din România, destinată eliminării solurilor contaminate cu HCH, produse petroliere, mercur, produse volatile diverse, fenoli, PCB etc.

EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră

Directa Plus a fost înființată în 2005 în Italia, și are o fabrică în apropiere de Milano. Din 2016, compania este listată la London Stock Exchange.

Directa este unul din principalii producători și furnizori de articole cu grafen.  Compania derulează proiecte de utilizare a materialelor compozite cu nanoparticule de grafen în textile, soluții de mediu, drumuri și chiar cauciucuri pentru biciclete.

viewscnt
Afla mai multe despre
directa plus
setcar
vanzare setcar
grafen
produse cu grafen
materiale compizite grafen