Tranzacție în România - Proprietarul brandurilor Optiblu și Optiplaza, vândut unui gigant italo-francez

Tranzacție în România - Proprietarul brandurilor Optiblu și Optiplaza, vândut unui gigant italo-francez
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Fondul de investiții Innova Capital își vinde participația din Optical Investment Group (OIG), proprietarul brandurilor Optiblu, Optiplaza și O51, jucător de pe piața de optică medicală din România, către EssilorLuxottica, companie multinațională cu sediul în Charenton-le-Pont, lângă Paris, și creată la 1 octombrie 2018 prin fuziunea dintre Essilor din Franța și Luxottica din Italia, un gigant având în portofoliu inclusiv brandul Ray Ban și care în 2023 a avut, conform datelor analizate de Profit.ro, afaceri de peste 25 miliarde euro.

EssilorLuxottica va deține astfel întregul capital social al Optical Investment Group, important retailer de produse optice pentru îngrijirea ochilor și ochelarii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Popeyes continuă extinderea în România. Deschidere cu saxofon din New Orleans CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes continuă extinderea în România. Deschidere cu saxofon din New Orleans
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Francesco Milleri, Președinte și CEO EssilorLuxottica: „Suntem mulțumiți să primim în rețeaua noastră Optical Investment Group - un jucător consacrat în optica românească, cu o echipă de management experimentată și o cunoaștere profundă a dinamicii locale - permițându-ne să creștem în continuare prezența noastră de retail în regiunea ECE. Această achiziție ne susține obiectivul de a extinde accesul la îngrijirea vederii de înaltă calitate în beneficiul tuturor părților interesate”.

Optical Investment Group a fost înființat în 2019 în cooperare cu Innova Capital prin combinarea a două lanțuri de retail optice românești consacrate - OPTIblu și Optiplaza. 

Astăzi operează prin cea mai mare rețea optică de retail din țară și are peste 500 de angajați în birourile sale precum și în structura de vânzări.

FOTO Altex își extinde rețeaua cu un magazin prezentat ca fiind cel mai mare de tehnologie din România CITEȘTE ȘI FOTO Altex își extinde rețeaua cu un magazin prezentat ca fiind cel mai mare de tehnologie din România

Compania deține un lanț de aproape 100 magazine în 29 de orașe din țară, sub umbrela a trei branduri: 77 de magazine OPTIblu, 21 magazine Optiplaza și 2 magazine super-premium, sub numele O51, acestora adăugându-se și magazinele on-line optiblu.ro si optiplaza.ro.

Anul trecut a avut afaceri de 175 milioane lei și un profit net de 2,5 milioane lei, cu 550 angajați.

Dezvoltatorul american al tehnologiei nucleare SMR pe care România o vrea implementată la Doicești este investigat de supraveghetorul pieței de capital din SUA CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul american al tehnologiei nucleare SMR pe care România o vrea implementată la Doicești este investigat de supraveghetorul pieței de capital din SUA

EssilorLuxottica este unul dintre grupurile lider în proiectarea, fabricarea și comercializarea lentilelor de contact, a dispozitivelor optice, a ochelarilor prescripți și a ochelarilor de soare.

Compania este listată pe piața Euronext din Paris și face parte din indicele CAC 40, care include cele mai mari 40 de companii listate la Bursa de Valori din Paris, și din Euro Stoxx 50, care include cele mai mari 50 de companii din zona euro.

FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei CITEȘTE ȘI FOTO Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, deschide în România prima bază operativă din afara Italiei

Innova, înregistrat în Polonia, a mai investit în România, printre altele, în La Fântâna și PayPoint.

De la înființarea sa în 1994, Innova Capital a investit aproape 1,4 miliarde EUR în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
optical investment group
optică medicală