Murielle Lorilloux, numită CEO Vodafone România în 2017, va fi CEO și al UPC România, în contextul fuziunii celor două companii, iar Mihnea Rădulescu, în prezent CEO UPC România, va prelua rolul de Director Vodafone Business Unit, conform anunțului oficial al Vodafone. Mihnea Rădulescu devine astfel unul dintre oamenii-cheie în echipa de management Vodafone, după preluarea UPC.
Membrii echipei executive îi vor raporta lui Murielle Lorilloux, CEO al celor două companii. Noua structură va intra în vigoare de la 1 august 2019, când este estimată finalizarea tranzacției. Până atunci,Vodafone și UPC continuă să opereze ca entități separate și concurente.
Murielle Lorilloux a fost numită CEO Vodafone România în 2017. Ea s-a alăturat Vodafone Group în 2013 ca Chief Commercial Officer al Vodacom DRC, fiind ulterior numită CEO al aceleiași companii în 2014. Ȋnainte de Vodafone, Murielle Lorilloux a deținut diferite poziții de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate și Capgemini.
În același timp, Mostafa El Beltagy va fi numit Director Consumer Business Unit. El s-a alăturat echipei Vodafone Egipt în 2009 și a deținut o serie de roluri de conducere, inclusiv Director Customer Value Management, Pricing & Commercial Strategy în Egipt, precum și Director Prepaid Segment în Vodacom, Africa de Sud. În martie 2018, Mostafa El Beltagy s-a alăturat echipei Vodafone România în rolul de Consumer Business Unit Director.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Focus Sat a fost vândută, alături de alte trei companii UPC, pentru 180 milioane euro Cătălin Buliga va fi numit Technology Director. El are o experiență de 30 de ani în industria telecom, în 3 multinaționale: Telekom (9 ani), Liberty Global (7 ani) și Vodafone (14 ani). Cătălin Buliga a revenit în echipa Vodafone în septembrie 2015, în rolul de Director Fixed Access Network Engineering and Deployment și în mai 2016 a fost numit Technology Director. Anterior acestor roluri, a deținut poziția de Chief Technology Officer în
UPC România și UPC Ungaria.
Ioana Mihăilescu va fi desemnată Director Customer Operations. Ea s-a alăturat echipei Vodafone în februarie 2012 în rolul de Director Customer Operations Support. În 2014, a fost numită Director Customer Value Management & Channel Management și, după o perioadă de patru ani, a fost promovată în rolul de Director Customer Operations.
CITEȘTE ȘI Conflict în interiorul UPC România, cu director concediat pentru că ar fi scos date cu amenințări că vor fi trimise în SUA la fostul șef SRI, daune de 750.000 euro și 1 milion euro invocat pentru a nu le divulgaSibaji Biswas va fi numit Director Finance. El s-a alăturat echipei Vodafone India în 2011, unde a ocupat o serie de roluri în Corporate Finance și Supply Chain Management fiind, de asemenea, parte a echipei de M&A care a implementat cu succes fuziunea Vodafone Idea. Ulterior, s-a alăturat echipei Vodafone România în aprilie 2017, preluând rolul de Director Finance.
Fragiski Melissa va fi numită Director HR & Property. Aceasta s-a alăturat Vodafone în 2012 în rolul de Director de Rasurse Umane pentru Vodafone Grecia. În septembrie 2018, s-a mutat în România preluând rolul de Director Resurse Umane în Vodafone România. Fragiski Melissa a avut un rol cheie în alte două achiziții ale companiei Vodafone și a coordonat programe transformaționale.
Livia Dumitrescu va fi numită Director Legal & External Affairs. Ea s-a alăturat Vodafone România în februarie 2019. Anterior acestei poziții, a avut o serie de roluri în domeniul oil & gas și cel bancar din România, precum și în firme de avocatură internaționale în New York și Londra și în organizații internaționale.
Răzvan Bogasiu va prelua rolul de Senior Manager, Strategy & Wholesale. El s-a alăturat echipei Vodafone România în 2014 ca Business Development & Strategy Manager. De asemenea, Răzvan Bogasiu deține și rolul de Integration Leader, poziție din care va coordona toate activitățile de integrare, guvernanță și urmărirea rezultatelor pe parcursul implementării.
Valeriu Nistor, în prezent Director Enterprise Business Unit, a decis însă să părăsească Vodafone România la data 31 iulie. El s-a alăturat echipei Vodafone România în 2015 în calitate de Director SME & Corporate. În 2016, Valeriu Nistor a fost promovat în funcția de Director Enterprise Business Unit și, de atunci, a reușit să obțină rezultate extraordinare în cadrul diviziei Business.
Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a primit recent aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de 18 de miliarde de euro care vizează preluarea activelor Liberty Global din Germania și Europa Centrală, inclusiv UPC România.
Aprobarea este condiționată de îndeplinirea unui pachet de angajamente oferit de Vodafone. Este însă preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la 31 iulie 2019.
Murielle Lorilloux
În luna mai 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 18,4 miliarde de euro pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă, și anume Unitymedia, UPC România, UPC Ungaria și UPC Cehia.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Berăria H pregătește un nou concept: "Nu va fi ceva similar berăriei." Firma intră în clădire de birouri și își completează activitatea cu pâine și prăjituri. Cele mai mari cifre de afaceri și profit de la lansareComisia a lansat, în decembrie anul trecut, o investigație aprofundată cu privire la tranzacția dintre Vodafone și Liberty Global, citând îngrijorări cu privire la o eventuală restrângere a concurenței pe piețele germană și cehă.
Vodafone a acceptat însă să facă o serie de concesii pentru a finaliza tranzacția.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euroConform termenilor acordului, Telefonica, al treilea mare operator de telecomunicații pe piața germană, va putea comercializa servicii în bandă largă prin intermediul infrastructurii de cablu a Vodafone și Unitymedia, care acoperă 23,7 milioane de gospodării în Germania.
Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 41 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 tțări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix și 14 milioane de clienți ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.
UPC România este parte din grupul Liberty Global, cu operațiuni în 10 țări europene care operează sub brandurile Virgin Media, Unitymedia, Telenet și UPC.