Romcab, una dintre cele mai mari insolvențe din 2017, anunță piața - Ne îndreptăm cu pași siguri către recâștigarea poziției de lider și estimăm că vom ieși din insolvență mult înainte de termen. Compania va lansa emisiuni de acțiuni și obligațiuni

Romcab, una dintre cele mai mari insolvențe din 2017, anunță piața - Ne îndreptăm cu pași siguri către recâștigarea poziției de lider și estimăm că vom ieși din insolvență mult înainte de termen. Compania va lansa emisiuni de acțiuni și obligațiuni
scris 13 apr 2021

Romcab S.A (indice bursier MCAB) anunță o cifră de afaceri de 173 milioane euro la finalul anului 2020, în creștere cu aproape 88% față de anul precedent. În termeni de profitabilitate, anul 2020 a marcat o revigorare, pierderea înregistrată de companie reducându-se la jumătate față de anul 2019.  

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri
Urmărește-ne și pe Google News

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia și Depozitarul Central. Detalii pot fi văzute AICI

„Activitatea din ultimii patru ani a fost marcată de pierderi, însă Romcab a reușit să depășească provocările aduse de insolvență, înregistrând o creștere semnificativă și constantă a cifrei de afaceri, de la 37 milioane euro în 2017, la 173 milioane euro în 2020, capacitatea de producție a companiei rămânând intactă în tot acest timp. În perioada marcată de criza sanitară mondială, Romcab a reușit să își mențină activitatea neîntreruptă, anul 2020 marcând o revenire a volumului de business la un nivel comparabil cu cel înregistrat în perioada anterioară demarării procedurii de insolvență”, a declarat Zoltan  Prosszer, Administrator Special, Romcab.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Romcab a intrat în insolvență la propria cerere la începutul anului 2017, după 100 de incidente de plată semnalate în exclusivitate de Profit.roși a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacționare la Bursa de la București, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus și asumat de Administratorul Special. Acțiunile Romcab au înregistrat pe bursă o creștere însemnată a cotației, depășind rapid dublul valorii înregistrate la momentul blocării, pe fondul unui volum de tranzacționare ridicat.

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 62 milioane euro, în creștere cu 70% față de perioada similară a anului trecut.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

„Pentru 2021, tendința de creștere este una clară. Deși ne aflăm în perioada de reorganizare, am reușit să menținem contractele cu clienții și furnizorii, am revenit la același număr de angajați ca înainte de insolvență și am demarat procesul de atragere de noi surse de finanțare prin încheierea unui contract de credit în valoare de 23 milioane de euro în luna martie a acestui an. Putem spune că ne îndreptăm cu pași siguri către recâștigarea poziției de lider de piață și estimăm că vom ieși din insolvență mult înainte de termenul prevăzut în planul de reorganizare, respectiv cel de-al treilea an din perioada de reorganizare. Ceea ce am reușit până acum este o performanță remarcabilă, într-un timp record, în contextul în care, conform datelor de care dispunem, mai puțin de 2% din companiile care intra sub incidența Legii Insolvenței reușesc să se reorganizeze”, adaugă Zoltan Prosszer, Administrator Special, Romcab.

Romcab a contractat pe 24 martie un credit de 23 milioane euro, utilizarea fondurilor fiind condiționată de trei factori: planul de reorganizare să fie definitivat, aflându-se pe rolul Curții de Apel Tg. Mureș, fiind estimat că se va fixa termen până la finele lunii aprilie; negocierile cu creditorii din procedura de insolvență să fie finalizate până la finalul lunii mai estimativ; constituirea garanțiilor.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Compania intenționează să intervină pe piață prin emisiunea de acțiuni și obligațiuni convertibile în acțiuni, prin distribuiri gratuite de acțiuni, dar și prin cumpărare de acțiuni pentru programe de recompensare a angajatilor.

Piața pe care societatea activează se estimează a fi în continuă creștere, principalele motoare în acest sens fiind utilizarea la scară tot mai largă a automobilului electric și a investițiilor uriașe în infrastructura necesară deservirii acestuia, programele destinate promovării producției de energie din surse regenerabile, alături de revirimentul estimat în sectorul construcțiilor.

Romcab S.A. este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experiență de peste 70 de ani și vânzări în Europa Centrală, Europa de Est și de Vest, pe piețe deja consacrate, precum:  Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. Conform unui clasament elaborat de compania britanică de cercetări Plimsoll, Romcab ocupă poziția 102 în Europa din perspectiva cotei de piață.

Compania produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare și cablaje electrice utilizate în domeniul energiei, construcțiilor, fabricarea bunurilor de larg consum, respectiv pieței automotive.

Romcab SA s-a constituit prin divizarea parțială a S.C. Electromureș S.A, preluând o parte din patrimoniul acesteia, începând cu data de 01.01.1996. Încă de la început, Romcab S.A. este prezentă pe piața de capital din România. Acțiunile companiei au fost inițial cotate pe piața RASDAQ, iar din anul 2015 sunt tranzactionate pe piața reglementată a Bursa de Valori București, având simbol de tranzacționare MCAB.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcab
pierdere
profit