Fintech-ul european Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Statele Unite, potrivit surselor CNBC.
Revolut intenționează să obțină o licență bancară de la Rezerva Federală din San Francisco (California) și Autoritatea de supraveghere a instituțiilor financiare din California, fintech-ul de origine britanică plănuind să înceapă demersurile în acest sens în următoarele săptămâni.
Obținerea licenței în California ar putea permite Revolut să furnizeze servicii bancare (conturi curente, depozite, credite etc) pe întreg teritoriul Statelor Unite prin acorduri între state.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În decembrie 2018, Revolut a obținut licența bancară la nivel european.
Numărul de utilizatori ai fintech-ului britanic Revolut s-a triplat anul trecut și a atins pragul de 10 milioane, evoluție care s-a reflectat într-o creștere de 180% a veniturilor companiei. De la începutul anului, Revolut a adăugat încă aproximativ 3 milioane de utilizatori, serviciile sale fiind utilizate de circa 13 milioane de persoane la nivel global. Veniturile companiei au urcat în 2019 la 162,7 milioane de lire, de la 58,2 milioane lire în 2018.
În vară, Revolut a atras 80 de milioane de dolari de la fondul american de investiții TSG Consumer Partners, după ce în luna februarie a strâns 500 milioane dolari într-o rundă condusă de TCV, la o evaluare de 5,5 miliarde de dolari.
Tot în vara acestui an, Revolut și-a anunțat clienții din Europa Centrală și de Est – inclusiv cei din România – că a început transferarea lor către noua entitate europeană stabilită în Lituania.
În primele luni ale acestui an, Revolut, fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.