OpenAI a lansat un nou model de AI și o versiune desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat un nou model de AI și o versiune desktop a ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

OpenAI a lansat un nou model de inteligență artificială și o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfață pentru utilizatori, transmite CNBC.

Actualizarea aduce GPT-4 pentru toată lumea, inclusiv utilizatorilor gratuiți ai OpenAI, a declarat directoarea pentru tehnologie Mira Murati, într-un eveniment transmis în direct. Ea a adăugat că noul model, GPT-4o, este „mult mai rapid”, cu capacități îmbunătățite de text, video și audio, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Binance, amendă în Canada CITEȘTE ȘI Binance, amendă în Canada
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”Este prima dată când facem cu adevărat un pas uriaș înainte când vine vorba de ușurința în utilizare”, a spus Murati.

Noul model a îmbunătățit, de asemenea, calitatea și viteza ChatGPT pentru 50 de limbi diferite și va fi disponibil și prin API-ul OpenAI, astfel încât dezvoltatorii să poată începe să construiască aplicații folosind noul model astăzi, a spus Murati.

GPT-4o este de două ori mai rapid, iar costul său este la jumătate din costul GPT-4 Turbo, a spus Murati.

LISTA Żabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, deschide dintr-un foc 5 magazine în România. Plan ambițios: 200 de magazine doar în acest an. Va fi adus și un concept nou CITEȘTE ȘI LISTA Żabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, deschide dintr-un foc 5 magazine în România. Plan ambițios: 200 de magazine doar în acest an. Va fi adus și un concept nou

Pentru OpenAI, este unul dintre cele mai mari anunțuri ale companiei de la lansarea în august a ChatGPT Enterprise, nivelul de afaceri al chatbotului AI.

Instrumentul a fost în curs de dezvoltare ”mai puțin de un an” și a avut ajutorul a peste 20 de companii de diferite dimensiuni și industrii, a declarat la acea vreme directorul pentru operațiuni OpenAI Brad Lightcap, pentru CNBC.

OpenAI, Microsoft și Google sunt în fruntea unei curse generatoare de aur pentru AI, în timp ce companiile din fiecare industrie se întrec pentru a adăuga chatboturi și agenți bazați pe inteligență artificială la serviciile cheie, pentru a evita să fie lăsate în urmă de concurenți.

VIDEO Apple își cere scuze pentru reclama la noile iPad-uri CITEȘTE ȘI VIDEO Apple își cere scuze pentru reclama la noile iPad-uri

La începutul acestei luni, rivalul OpenAI Anthropic și-a anunțat prima ofertă pentru întreprinderi și o aplicație gratuită pentru iPhone.

Un record de 29,1 miliarde de dolari a fost investit în aproape 700 de oferte generative de AI în 2023, o creștere de peste 260% față de anul precedent, potrivit PitchBook.

Se estimează că piața va depăși venituri de 1.000 de miliarde de dolari într-un deceniu.

FOTO Eurowings a lansat zborurile din Iași CITEȘTE ȘI FOTO Eurowings a lansat zborurile din Iași

Unii din industrie și-au exprimat îngrijorarea cu privire la viteza cu care noile servicii netestate vin pe piață, iar membri ai lumii academice sunt îngrijorați de tendința tehnologiei de a propaga prejudecăți.

După lansarea ChatGPT în noiembrie 2022, acesta a doborât recordurile la acea vreme ca aplicația pentru consumatori cu cea mai rapidă creștere din istorie, iar acum are aproximativ 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal.

OpenAI spune că peste 92% dintre companiile din Fortune 500 folosesc platforma.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
openai
google
ai
iphone